Αφοί Δ. ΛΑΠΠΑ
Τέντες Καρόπουλος
Γεγονότα

Πάτρα: Στα σκαριά Κέντρο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης στο Πανεπιστημιακό

po-grigorakos-patraΣύσκεψη με τους διοικητές των νοσοκομείων της Πάτρας πραγματοποίησε ο αναπληρωτής υπουργείος Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Γρηγοράκος ανέφερε ότι βρήκε σε καλύτερη κατάσταση την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, από τις άλλες που έχει επισκεφθεί έως τώρα.

Οπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, στη σύσκεψη αποφασίστηκε επίσης η ανάκληση της απόφασης της τοποθέτησης του Παναγιώτη Γκινόπουλου στη θέση του Διευθυντή της Παθολογικής  Κλινικής του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» και θα δρομολογηθούν άλλες διαδικασίες.

Μετά την σύσκεψη με τους διοικητές ο κ. Γρηγοράκος επισκέφθηκε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπου πραγματοποίηθηκε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα, τον αντιπεριφερειάρχη ανάπτυ&xi ;ης και αγροτικής οικονομίας Γ. Αγγελόπουλο, τον διοικητή της 6ης ΥΠε Παν. Κατσίβελα και τους υποδιοικητές της 6ης ΥΠΕ, κ. Αλμπάνη και κ. Αντωνακόπουλο.

Στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και αυτό του μαγνητικού τομογράφου, για το οποίο κ. Γρηγοράκος στις δηλώσεις ανέφερε ότι «τους έχουμε στενοχωρήσει την Περιφέρεια γιατί ήταν ήδη έτοιμη από πριν και παραμένει έτοιμη για να προχωρήσει το θέμα, παρ’ όλα αυτά πρέπει να κάνουμε και εμείς κάποιες κινήσεις κεντρικά από το υπουργείο και το θέμα θα λυθεί άμεσα.»

Επίσης ο Λ. Γρηγοράκος αναφέρθηκε στο θέμα της εργολαβίας του πολυώροφου κτιρίου του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» το οποίο, όπως είπε, πλέον προχωρά κανονικά.

Οσον αφορά το θέμα το γραμμικού επιταχυντή που δεν μπήκε στο ΕΣΠΑ δήλωσε ότι είναι κάτι που θα το εξετάσε άμεσα το Υπουργείο Υγείας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εξήγγειλε, επίσης, τα σχέδια για δημιουργία Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο. Ο περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απ. Κ& alpha;τσιφάρας αναφερόμενος στο θέμα τόνισε ότι η Περιφέρεια θα μεριμνήσει ώστε το έργο να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ.

Ο Λ. Γρηγοράκος συνεχίζει την περιοδεία του και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Γενικό Νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας», στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο.

patrastimes.gr

 

Σχολίασε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα

Close
Close