Γεγονότα

Πάτρα: Σε διαθεσιμότητα ο ανθυπαστυνόμος που κατηγορείται για την υπεξαίρεση 400.000 ευρώ

geg-astinomiko-megaro-patras

Διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση για ταμειακό έλλειμμα στη διαχείριση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε από σήμερα ο ανθυπαστυνόμος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας που κατηγορείται για την υπεξαίρεση 400.000 ευρώ από τα ταμεία, μετά την απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ήδη διετάχθη σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Το σκάνδαλο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ απασχολεί το τελευταίο χρονικό διάστημα την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας αλλά και την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Έντονες ήταν οι πληροφορίες που κατέφθαναν τις τελευταίες ημέρες στα δημοσιογραφικά γραφεία, οι οποίες ανέφεραν πως από το αστυνομικό μέγαρο της οδού Ερμού, έχει κάνει «φτερά» χρηματικό ποσό περίπου 400.000 ευρώ, την τελευταία 4ετία, από το 2009, δηλαδή και μετά.

Τελικά η υπόθεση επιβεβαιώνεται και ήδη απομακρύνθηκε σήμερα με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο εμπλεκόμενος ανθυπαστυνόμος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας

Ο ίδιος ο φερόμενος ως υπεύθυνος για την υπόθεση έχει παραδεχθεί τα πάντα, ότι δηλαδή αυτός έχει πάρει από τα… ταμεία το μεγάλο χρηματικό ποσό ύψους 400.000 ευρώ.

Πριν από μερικές ημέρες και υπό το βάρος έντονων υποψιών για την τύχη μεγάλων χρηματικών ποσών που έλειπαν από τα ταμεία, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος, διέταξε έλεγχο και στη διάρκειά του προέκυψαν σοβαρά στοιχεία που αφορούσαν στην οικονομική διαχείριση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας.

Αμέσως ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας Ταξίαρχος Κώστας Κυριακόπουλος, ζήτησε με έγγραφό του την παρέμβαση των αρμοδίων Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ, δηλαδή της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων και της Οικονομικής Επιθεώρησης και έτσι ο «δράστης» φέρεται πως «λύγισε» μιλώντας σε προϊσταμένους του και ομολόγησε την υπεξαίρεση.

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

«Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα Ανθυπαστυνόμος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας και διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση, μετά το σχηματισμό ποινικής δικογραφίας από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, για ταμειακό έλλειμμα στη διαχείριση της οικείας Αστυνομικής Διεύθυνσης».

patrastimes.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button