Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Πάτρα: Πώς το δικαστήριο «κούρεψε» 169.000 ευρώ σε δανειολήπτη

Εκτίμησε και διαπίστωσε ότι δεν ενήργησε με δολιότητα

Μία πάρα πολύ σημαντική απόφαση για πατρινό δανειολήπτη πήρε το Ειρηνοδικείο της Πάτρας.

Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο αποφάσισε να τον απαλλάξει από το ποσό των 169.000 ευρώ που χρωστούσε σε τράπεζα μετά από τη λήψη στεγαστικού δανείου.

Σύμφωνα με την απόφαση ο δανειολήπτης έχει και μία περίοδο χάριτος έτσι ώστε να ρυθμίσει και την υπολειπόμενη οφειλή του, που φτάνει τις 57.000 ευρώ.

Με την απόφαση του το δικαστήριο έφερε το δάνειο στα “σωστά του μέτρα”.

Πρόκειται για μία ιστορία που κράτησε για επτά χρόνια περίπου με τον δανειολήπτη να κάνει αίτηση προκειμένου να ενταχθεί στο νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, το 2013.

Ο δανειολήπτης, χωρίς κανένα άλλο περιουσιακό στοιχείο, είχε πάρει στεγαστικό δάνειο και στη συνέχεια είχε πάρει άλλο ένα για να αποπληρώσει το πρώτο, όμως δύο χρόνια μετά τη λήψη του, ήταν αδύνατο να ανταπεξέλθει στην αποπληρωμή του.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο thebest.gr ο δικηγόρος Παύλος Χριστοδουλόπουλος που χειρίστηκε την υπόθεση, το δικαστήριο εκτίμησε και διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε δολιότητα από την πλευρά του δανειολήπτη ο οποίος έμεινε άνεργος και στην πορεία αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας που δεν του επέτρεπε να εργαστεί.

Μάλιστα εξαιτίας του σοβαρού προβλήματος πήρε αναπηρική σύνταξη.

«Με την απόφαση του το δικαστήριο, δεν έκανε τίποτα άλλο από το να εφαρμόσει το νόμο. Επί της ουσίας, «έφερε» την οφειλή του δανείου στην πραγματική του βάση, στα σωστά μέτρα, και αυτό είναι το σημαντικό.

Εάν η τράπεζα προχωρούσε σε πλειστηριασμό δεν θα έπαιρνε περισσότερα χρήματα από αυτά που τελικά θα πληρώσει ο δανειολήπτης, μετά από αυτή την απόφαση. Θα πρέπει οι τράπεζες, οι ίδιες, να προτείνουν ρυθμίσεις για τα δάνεια και να μην αγνοούν πραγματικά περιστατικά και καταστάσεις βάζοντας συνέχεια τόκους» ανέφερε ο κ. Χριστοδουλόπουλος.

Πηγή: thebest.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button