Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Πάτρα: Μήνυση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων (video)

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το Καραμανδάνειο κατέθεσε στην Εισαγγελία, πριν λίγο, η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων του Νοσοκομείου. Στο νοσοκομείο η έλλειψη αναισθησιολόγων έχει οδηγήσει σε αναστολή χειρουργείων αλλά και σε διακοπή των εφημεριών, ενώ το απόγευμα πραγματοποιείται στην πλατεία Γεωργίου συλλαλητήριο.

Όπως επεσήμανε ο δικηγόρος Αλέξης Σκαρμέας, “στη μηνυτήρια αναφορά γίνεται περιγραφή όλων των ενεργειών που έχει κάνει η Διοίκηση ζητώντας να καλυφθούν μόνιμες θέσεις αναισθησιολόγων και η μηνυτήρια αναφορά θα ερευνήσει ποιοι είναι αυτοί που δεν έπραξαν αυτά που έπρεπε, έτσι ώστε να καλυφθούν οι θέσεις αυτές”.


thebest

H παράταξη Δημοκρατική Συνδικαλιστική Πρωτοπορία Αχαΐας, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Ο χώρος της υγείας, χωρίς καμιάν αμφιβολία αντιμετωπίζει πληθώρα προβλημάτων. Πλήττεται βάναυσα από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, που θέλει την απαξίωση του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ χάριν των ιδιωτικών συμφερόντων.

Απ΄ αυτήν την κυβερνητική πολιτική, που αγγίζει και αφορά το σύνολο των δημόσιων μονάδων υγείας, δεν ήταν δυνατόν να ξεφύγει ούτε το μοναδικό για την περιοχή μας και όχι μόνον ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, το ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ, που παρά την τεράστια προσφορά του έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του, με τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, της Διοίκησης του που επαναπαύτηκε για τα σοβαρά ζητήματα της στελέχωσης του στην βούληση του Υπουργείου Υγείας που σαφώς αδιαφόρησε επικίνδυνα, αλλά και της 6ης Υ.Πε που μέχρι πρότινος ωραιοποιούσε τα πράγματα, ότι χειρότερο σε τέτοιες περιπτώσεις.

Αυτήν λοιπόν η εξέλιξη, που πιθανά να μην είναι αδιαφορία ή λαθεμένη αντιμετώπιση, αλλά εσκεμμένη και συνειδητή επιλογή, που θέλει την αποδυνάμωση των δημοσίων μονάδων υγείας χάριν συγκεκριμένων συμφερόντων, που θέλουν την ιδιωτικοποίηση της υγείας τον διακαή πόθο της κυβέρνησης, της ΝΔ που ποτέ δεν θέλησε και ψήφισε το ΕΣΥ, δεν θα πρέπει να μας αφήσει αδιάφορους.
Όλοι θα πρέπει να ξεσηκωθούμε ενάντια σ΄ αυτήν την ασκούμενο κυβερνητική πολιτική. Όλοι θα πρέπει να ξεσηκωθούμε ενάντια στις ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ και τις ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ, που θέλουν την ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ του ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟΥ, την ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ του ακόμη και το κλείσιμο του μέσω της ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ του σε άλλες μονάδες.

Επιβάλλεται λοιπόν και ο πρέπει να ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ και να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ την διατήρηση όλης αυτής της υποδομής που μας πρόσφερε η κυβερνητική πολιτική της 10ετιας του 80, το Ε.Σ.Υ
Έτσι λοιπόν ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στο ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, στις 19:30 στην πλ. Γεωργίου, για την ΔΙΑΣΩΣΗ και την ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ της ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ του ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟΥ.
Έχουμε και την ΦΩΝΗ και την ΔΥΝΑΜΙΚΗ να βάλουμε ΦΡΑΓΜΟ στα ΕΠΙΖΗΜΙΑ ΣΧΕΔΙΑ τους».

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button