Πάτρα: Με ασθενοφόρα έπαιρναν ανήλικα από κλαμπ στο Ρίο

Με ασθενοφόρα έπαιρναν ανήλικα

Σκηνές που προκαλούν έντονο προβληματισμό σχετικά με τις ανησυχητικές διαστάσεις που λαμβάνει το θέμα της κατάχρησης αλκοόλ από ανηλίκους, εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Τρίτης σε γνωστό club στο Ρίο όπου η τήρηση της νομοθεσίας …πήγε περίπατο!

Tο event είχε ώρα έναρξης στις 17.00. Ατελείωτες ουρές πιτσιρικάδων είχαν σχηματιστεί στο δρόμο για περισσότερο από δύο ώρες. Ασφυκτική η ατμόσφαιρα μέσα στο γνωστό μαγαζί της παραλιακής, με χιλιάδες νεαρά άτομα, εφήβους αλλά και κάτω των 13 ετών.


Μέσα στο χώρο, ορισμένοι ενήλικοι οι οποίοι συνόδευσαν τα παιδιά. Έξω, γονείς που περίμεναν υπομονετικά μέχρι να τελειώσει η εκδήλωση για να πάρουν τα δικά τους.

O 29χρονος ράπερ έφτασε αρκετά καθυστερημένα, άνετος και συνοδεία bodyguards, στις 20.50 με αποτέλεσμα η εκδήλωση να ξεκινήσει στις 21.00. Μετά από 50 λεπτά ο γνωστός καλλιτέχνης ολοκλήρωσε την εμφάνισή του και το πάρτι συνεχίστηκε με dj μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής όπως άλλωστε και είχε ξεκινήσει νωρίς το απόγευμα.

Από τα παραπάνω ο καθένας μας αντιλαμβάνεται πως η κατανάλωση αλκοόλ από τους ανηλίκους συνεχιζόταν για αρκετές ώρες. Αποτέλεσμα, πολλά μικρά παιδιά να μπαινοβγαίνουν στις τουαλέτες και να «λούζονται» με νερό για να συνέλθουν και άλλα να παραπατάνε, αφού την τιμητική τους είχαν τα αμέτρητα μπουκάλια του ουίσκι και της βότκας. Υπήρξαν όμως και συνομήλικοι τους που …δεν τη γλίτωσαν έτσι εύκολα από το μεθύσι και κατέληξαν στο νοσοκομείο.

Και το πιο σοκαριστικό όλων: Μη αλκοολούχα που ζητήθηκαν …ΔΕΝ υπήρχαν! Χαρακτηριστική η περίπτωση μητέρας που παρήγγειλε κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ (moctail) για τις κόρες της και τις φίλες τους ηλικίας 14 έως 16 ετών, για να λάβει από τον μπάρμαν την απάντηση «Δεν έχουμε». Η γυναίκα μετά την αρχική έκπληξη της, επισήμανε πως «θα έπρεπε από τη στιγμή που βρισκόμαστε μέσα σε ένα χώρο με χιλιάδες ανήλικα». Λίγες ώρες αργότερα η ίδια είδε το ασθενοφόρο να παίρνει μεθυσμένο αγόρι για να το μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Εκείνο που επίσης προκάλεσε δυσαρέσκεια ήταν η «γλώσσα» του τραγουδιστή ο οποίος, γνωστός για τους χυδαίους χαρακτηρισμούς του απέναντι στο γυναικείο φύλο, μέσα σε όλα τα άλλα ζητούσε ….επειγόντως τον «γ@μ@μ@νο ναργιλέ» τον οποίο και εννοείται πως απόλαυσε. Κι όπως ήταν φυσικό, αρκετοί από τους συνοδούς που βρίσκονταν μέσα στο χώρο επιτηρώντας τα παιδιά τους αναρωτήθηκαν εάν θα έπρεπε να παρεμβαίνει εισαγγελέας όταν χρησιμοποιείται τέτοια φρασεολογία μπροστά σε 11χρονα και 12χρονα.

Πέραν του γεγονότος πως απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ στους κάτω των 18, μεγάλη συζήτηση έγινε για τα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά, η είσοδος των οποίων, ωστόσο, επιτρέπεται σε μπαρ υπό αυστηρές προϋποθέσεις εφόσον η εκδήλωση απευθύνεται σε τόσο νεαρές ηλικίες.

Υπενθυμίζεται πως τα πρόστιμα φτάνουν τις 10.000 ευρώ σε όσους πωλούν προϊόντα αλκοόλ σε ανηλίκους, ενώ σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, οι έλεγχοι γίνονται από κλιμάκια της Διεύθυνσης Εμπορίου.

Σχετικά με τις ευθύνες των γονέων, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο παραμέλησης ανηλίκου στην περίπτωση σοβαρού περιστατικού, κάτι που ευτυχώς στη συγκεκριμένη περίπτωση αποφεύχθηκε.

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Πάτρα