Δυτική Ελλάδα

Πάτρα: Κίνδυνος να μείνουν νηστικοί οι ασθενείς στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα

epi-nosok-agios-andreasΣτο πρόβλημα της έλλειψης οδηγών στο νοσοκομείο επανέρχεται το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Όπως αναφέρει τα παρελκόμενα γίνονται όλο και πιο έντονα. Οι ασθενείς παίρνουν πρωινό στις 10 ή και αργότερα, ενώ όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους, υπάρχει κίνδυνος να μείνουν νηστικοί. Μάλιστα τα φαγητά πολλές φορές μεταφέρουν ο διοικητής ή  η υποδιοικήτρια του νοσοκομείου.

Η ανακοίνωση.

“Την 5/5/15  εστάλη ακόμη μια επιστολή μας προς τον Υπουργό Υγείας, τον Διοικητή της 6ης Υ.Πε, τις Εισαγγελικές Αρχές, η συνημμένη επιστολή που αναφερόταν στο μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στο Νοσοκομείο από τις ελλείψεις Οδηγών.

Δυστυχώς όμως ΚΑΝΕΝΑΣ από τους προαναφερόμενους αποδέκτες ΔΕΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Το πρόβλημα που δυστυχώς συνεχίζει να υφίσταται και μάλιστα με πιο ΕΝΤΟΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ, μετά και την πρόσφατη αρνητική  απόφαση της 6ης Υ.Πε, δεδομένου ότι πέραν των άλλων οι ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΙΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. Παίρνουν το πρωινό τους μετά τις 10, ίσως και αργότερα και υπάρχει κίνδυνος να μείνουν ακόμη και νηστικοί, αν λάβουμε υπ΄ όψιν μας τις ακάλυπτες σχετικές βάρδιες του Νοσοκομείου.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ γι΄ αυτήν την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, την  ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ. ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ  ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ”

Η επιστολή στον Υπουργό Υγείας

“Συμπληρώθηκε ήδη ένας και πλέον χρόνος από την ημέρα (7/4/15) που η τότε συγκυβέρνηση έθεσε σε διαθεσιμότητα τους Οδηγούς των Νοσοκομείων, αφήνοντας έτσι δυστυχώς τα Νοσοκομεία χωρίς Οδηγούς και ιδιαιτέρως το Νοσοκομείο ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑΣ που ως γνωστόν λειτουργεί διάσπαρτο, σε πάρα πολλά κτίρια.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της τότε πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και των εδώ εκφραστών της, το πρόβλημα δυστυχώς όχι μόνον δεν λύθηκε απεναντίας 13 μήνες μετά συνεχίζει να υφίσταται, καταγράφοντας αρκετά συχνά τραγελαφικές καταστάσεις στην λειτουργία του Νοσοκομείου, όπου πάρα πολλές φορές μένουν ακάλυπτες συγκεκριμένες εργασίες και τομείς του Νοσοκομείου.

Τέτοιες καταστάσεις καταγράφονται πολύ έντονες ακόμη και το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπου:

ü Οι Ασθενείς σιτίζονται γιατί το φαγητό τους σήμερα το μεταφέρει ο Διοικητής και χθες το μετέφερε η Προϊσταμένη με το δικό της αυτοκίνητο. Ναι καλά ακούσατε ο Διοικητής, η Προϊσταμένη και όχι μόνον κάνουν χρέη Οδηγού.

ü Τα αίματα μεταφέρθηκαν το Σαββατοκύριακο με ΤΑΞΙ.

ü Λοιπές άλλες ανάγκες κατά καιρούς καλύπτονται από την Ασφάλεια του Νοσοκομείου που αφήνει τον τομέα της  ακάλυπτο, με τις γνωστές ταραχές και επεισόδια στα ΤΕΠ, αλλά και από τα Κέντρα Υγείας, παραβιάζοντας έτσι και την σχετική εργατική Νομοθεσία.

Η κατάσταση αυτή που πέρα από την επικινδυνότητά της, δυστυχώς αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ για το Νοσοκομείο, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

Λύσεις υπάρχουν πολλές και πιο εφικτές, αρκεί στις διωκτικές τάσεις και την απραγία της προηγούμενης Διοίκησης της 6ης Υ.Πε, να υπάρξει επιτέλους η σχετική πολιτική βούληση και η διάθεση επίλυσης του προβλήματος, αυτό δηλ. που δυστυχώς δεν υπήρξε μέχρι σήμερα.

Γι΄ αυτό λοιπόν ακόμη μια φορά ζητάμε την ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ στο Νοσοκομείο, των  οδηγών που είχαμε”.

thebest.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close