Γεγονότα

Κίνδυνος λουκέτου στην πορθμειακή Ρίου – Αντιρρίου

koi-ferry-boatΡαντεβού με το λουκέτο δίνει το αμέσως επόμενο διάστημα η πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου, μετά την απόφαση του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Πάτρας, σύμφωνα με την οποία όλα τα βαρέα οχήματα πριν επ&iot a;βιβαστούν στα πορθμεία θα πρέπει να ζυγίζονται.
Αυτή η φαινομενικά τόσο απλή και λογική εξέλιξη, αποτελεί σύμφωνα με τους εργαζόμενους στην πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου την ταφόπλακα σε μια ήδη  – λόγω γέφυρας – προβληματική κατάσταση .
Αιτία το γεγονός,  πως σε καμία από τις προβλήτες του Ρίου δεν υπάρχει ζυγιστήριο, με αποτέλεσμα όλα τα φορτηγά  που αποτελούν και το οξυγόνο για την γραμμή , να είναι υποχρεωμένα να κάνουν διαδ& rho;ομή 18 χιλιομέτρων κάθε φορά – ζυγαριά υπάρχει στο λιμάνι της Πάτρας – προκειμένου να ζυγιστούν.
Κάτι τέτοιο οδηγεί αυτομάτως τους ιδιοκτήτες  των βαρέων οχημάτων, να επιλέγουν την χρήση της γέφυρας,  καθώς η δαπάνη και η ταλαιπωρία για κάθε δρομολόγιο, εάν επιλέξουν να κάνουν διαδρομή 18 χιλ&iota ;ομέτρων προκειμένου να ζυγιστούν, ισοσταθμίζει το υψηλό κόστος της οδικής διέλευσης σε σχέση με αυτό το πορθμείου .
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τους εμπνευστές της απόφασης , πως ουσιαστικά στρέφονται όχι μόνο κατά των δικών τους συμφερόντων  – διαμορφώνοντας μονοπωλιακές καταστάσεις – αλλά και των πολι& tau;ών,  καθώς  εάν το Λιμεναρχείο της Πάτρας εμμείνει σε αυτή τη απόφαση , το κλείσιμο της πορθμειακής γραμμής Ρίου – Αντιρρίου θεωρείται βέβαιο, με αποτέλεσμα οι χρήστες να καταβάλουν διπλάσιο π&omicro n;σό για τις μετακινήσεις τους μέσω Γέφυρας.

patrastimes.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button