Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Πάτρα: Επεισοδιακές καταστάσεις στα γραφεία της 6ης ΥΠΕ

Δημοσιεύτηκε χθες σε ΦΕΚ η καταγγελία της σύμβασης του κ. Φώτη Λεπίδα, από τη θέση του δικηγόρου – νομικού συμβούλου της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ).

Για την εξέλιξη αυτή είχε γράψει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» σε σχετικό της δημοσίευμα το περασμένο Σάββατο. Χθες ο κ. Λεπίδας απάντησε με πολυσέλιδη -60 σελίδες- μήνυση κατά του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη.


Το θέμα όμως δεν σταμάτησε εκεί. Χθες το μεσημέρι εξελίχθηκαν επεισοδιακές καταστάσεις στα γραφεία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας οι οποίες κατέληξαν στη σύλληψη του κ. Λεπίδα ο οποίος ακολούθως αφέθηκε ελεύθερος και κατέθεσε νέα μήνυση κατά του κ. Καρβέλη.

«Με ενημέρωσαν από την Υγειονομική Περιφέρεια ότι ο κ. Καρβέλης διέταξε να φύγουν οι υπάλληλοι από το νομικό γραφείο και να αλλάξουν οι κλειδαριές. Πήγα εκεί αφού προηγουμένως είχα τηλεφωνήσει στην αστυνομία, η οποία ήρθε περίπου στις 2.30. Εγινε ό,τι έγινε εγώ και μέχρι τώρα που μιλάμε (ώρα 8.45 μ.μ.) δεν έχω ξεμπλέξει ακόμα» μας περιγράφει ο κ. Λεπίδας, προσθέτοντας:

«Υπέβαλα νέα μήνυση εναντίον του για νέα αδικήματα και προς αντιπερισπασμό αυτός κατέθεσε ψευδώς ότι διατάραξα την υπηρεσία ενώ παρόντες όλη την ώρα ήταν αστυνομικοί υπάλληλοι. Εκείνο που επισημαίνω είναι ότι ενώ έχω υποβάλει μήνυση για κακούργημα και αυτός υπέβαλε μήνυση με ψευδή κατηγορία και παρά το γεγονός ότι ο κώδικας ποινικής δικονομίας προβλέπει άμεση σύλληψη και την οδήγησή του με συνοδεία στον ανακριτή οι αστυνομικοί ούτε καν πράξη συλλήψεως έκαναν. Αντίθετα, εμένα για τη δήθεν διατάραξη που προκάλεσα, διέταξαν τη σύλληψή μου».

Ο κ. Λεπίδας αναφέρει πως «ό,τι βρίσκεται μέσα στο νομικό γραφείο από φακέλους και υποθέσεις και έγγραφα είναι στην κατοχή του νομικού συμβούλου, ασχέτως εάν είναι στο κτίριο της υπηρεσίας εκ του νόμου θεωρείται παράρτημα του γραφείου του δικηγόρου. Στους φακέλους αυτούς δεν έχει κανένα δικαίωμα παρά μόνον εάν λάβει χώρα νόμιμη παράδοση και παραλαβή στον πάγιο εντολέα μετά από σχετική κλήση. Μέχρι τότε, ουδείς μπορεί να μπει και να έχει πρόσβαση στους φακέλους αυτούς. Προστατεύονται από το δικηγορικό απόρρητο» αναφέρει και προσθέτει:

«Ενώ μου είχε στείλει έγγραφο για παράδοση φακέλων μέσα σε διάστημα επτά ημερών, χωρίς να περιμένει το διάστημα αυτό έκανε τα παραπάνω. Σημειώνω ότι 5.000 φάκελοι δικηγορικοί δεν παραδίδονται μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα γιατί η παραλαβή προϋποθέτει ορισμό δικηγόρου που θα τα παραλάβει κάθε έγγραφο ξεχωριστά με ανάλυση του περιεχομένου και καθοδήγηση για τις κινήσεις που υπολείπονται να γίνουν σε κάθε υπόθεση. Αντιλαμβάνεστε ότι σε τόσες χιλιάδες φάκελοι δεν είναι δυνατόν να παραδοθούν σε επτά ημέρες».

Η πλευρά Καρβέλη

Η «Π» προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον κ. Καρβέλη προκειμένου να έχει και τη δική του άποψη για το συμβάν αλλά, δεν υπήρξε ανταπόκριση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι διατεθειμένος να μπει σε αντιπαραθέσεις. Αλλωστε, όπως ο ίδιος δήλωσε στην «Π» στο σχετικό ρεπορτάζ του Σαββάτου, ότι «αυτά είναι θέματα που θα τα χειριστεί η δικαιοσύνη»

Μαρίνα Ριζογιάννη-pelop.gr 

Τοπική Διαφήμιση
papahanasiou graviera2022 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button