Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Πάτρα: Εκτός 6ης ΕΜΑΚ οκτώ ανεμβολίαστοι Πυροσβέστες

Συνολικά μετακινούνται 54 πυροσβέστες από τις οκτώ ΕΜΑΚ της χώρας

Θα μετακινηθούν εκτός 6ης ΕΜΑΚ οκτώ  πυροσβέστες που είναι στη διάθεση της Διοίκησης Αχαΐας λόγω μη εμβολιασμού.

Θα μετακινηθούν σε πυροσβεστικούς σταθμούς, ενώ ήδη για την 6η ΕΜΑΚ έχουν επιλεγεί τρεις πυροσβέστες για την αντικατάστασή τους που είναι εμβολιασμένοι.

Πρόκειται για δύο πυροσβέστες από τη ΒΙΠΕ και ο ένας απο το πεζοπόρο τμήμα.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο tempo24.newς o Πρόεδρος των Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Δυτικής Ελλάδας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Βασίλης Φερτάκης, πρόκειται για 8 άτομα από την Πάτρα. Οι έξι δεν προχώρησαν σε εμβολιασμό ενώ οι δύο είχαν εμβολιαστεί αλλά κινήθηκαν δικαστικά εναντίον του εμβολιασμού.

“Εκτιμώ ότι θα έπρεπε να εξαντληθούν τα περιθώρια με ενημέρωση και επικοινωνία και να έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Το θέμα είναι πώς να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί” σημειώνει ο κ. Φερτάκης

Yπενθυμίζεται ότι κάποιοι έχουν κινηθεί ήδη δικαστικά ενάντια στην πρώτη εντολή του αρχηγού του ΠΣ που έκανε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στην ΕΜΑΚ, με το δικαστήριο σε πρώτο βαθμό να μην τους δικαιώνει και να κρίνει σύννομη την απόφαση του Αρχηγού.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, σε άλλες υπηρεσίες μετακινούνται 54 πυροσβέστες από τις 8 ΕΜΑΚ της χώρας, επειδή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 19 υπηρετούν στην Αττική. Επίσης Με διαταγή του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος εγκαταλείπουν την 3η ΕΜΑΚ Κρήτης επτά πυροσβέστες που δεν εμβολιάστηκαν.

tempo24

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button