ΑυτοδιοίκησηΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Πάτρα: Την Πέμπτη η εκδήλωση για την πολιτική συνοχής στην Ε.Ε.

“ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ – Εσείς ρωτάτε, εμείς απαντάμε!”, είναι ο τίτλος της ανοικτής ενημερωτικής εκδήλωσης την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018 | 18:30 – 21:00 στο Συνεδριακό Κέντρο “Αγορά Αργύρη”.

Στόχος είναι οι πολίτες να υποβάλλουν ερωτήσεις για όσα θέλουν να πληροφορηθούν γύρω από την πολιτική επενδύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Να ενημερωθούν για τον τρόπο κατανομής των ευρωπαϊκών πόρων μεταξύ κρατών και Περιφερειών, τον τρόπο επιλογής των έργων που χρηματοδοτούνται από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά και επενδυτικά ταμεία, τις πολιτικές μείωσης των αναπτυξιακών ανισοτήτων των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στις ερωτήσεις του κοινού θα απαντήσει ο κ. Marc Lemaitre Γενικός Διευθυντής Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης (DG REGIO).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

18:30 Εγγραφές

19:00 Χαιρετισμός Απόστολου Κατσιφάρα, Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος

19:15 Έναρξη Διαλόγου για θέματα Πολιτικής Συνοχής στην Ε.Ε. με τον Marc Lemaitre, Γενικό Διευθυντή Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης
(DG Regio)

21:00 Λήξη εκδήλωσης

Το διάλογο θα συντονίζει ο δημοσιογράφος Ζώης Μαρίνος.

Η εκδήλωση θα είναι στα Αγγλικά – Ελληνικά με ταυτόχρονη διερμηνεία.

Ο Marc Lemaître είναι απόφοιτος του Université Libre των Βρυξελλών (ULB) και του College of Europe της Μπριζ και κατέχει Master στην Ευρωπαϊκή Οικονομία.

Διαθέτει 20ετη εμπειρία σε Ευρωπαϊκά ζητήματα καθώς έχει εργαστεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και στη διπλωματική υπηρεσία του Λουξεμβούργου.

Συγκεκριμένα τα έτη από το 1996 ως το 2006, εργάστηκε στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο χειριζόμενος θέματα προϋπολογισμού, εμπορίου και γενικών υποθέσεων.

Το 2007 ανέλαβε ως Επικεφαλής του ιδιωτικού γραφείου του επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής Danuta Hübner, και συνέχισε με τον διάδοχο του επίτροπο Paweł Samecki.

Τα έτη 2010 και 2013 ήταν υπεύθυνος του ιδιωτικού γραφείου του αρμόδιου Επιτρόπου για τον προϋπολογισμό Janusz Lewandowski.

Μεταξύ των ετών 2013 και 2016 διεύθυνε το Γραφείο Διαχείρισης και Εκκαθάρισης των Ατομικών Δικαιωμάτων (Paymaster Office).

Από το Σεπτέμβριο του 2016 έως σήμερα κατέχει την θέση του Γενικού Διευθυντή Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής (DG REGIO).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button