Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Πάτρα: Αυτός είναι ο δολοφόνος της Φούλας Παπανδρέου (φωτο)

Ψυχρός, σκληρός και αδίστακτος περιγράφεται από τους Αστυνομικούς ο δράστης της ληστείας με μετά φόνου της 88χρονης Φούλας Παπανδρέου, που βρήκε τραγικό θάνατο, μέσα στο διαμέρισμα της επί της οδού Γούναρη στην Πάτρα.

Η σύλληψη του έγινε στις 23 Ιουλίου στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (πρώην Πλατεία Όλγας), καθώς μετά το έγκλημα διέφυγε από την Πάτρα, για να επιστρέψει όπως αποδείχθηκε λίγες ημέρες μετά στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας ενεχυροδανειστής στην Πάτρα, καθώς αγόρασε από τον 26χρονο τη χρυσή βέρα της άτυχης 88χρονης και δυο χρυσά βραχιόλια. Δεν έχει συλληφθεί λόγω της παρέλευσης του αυτοφώρου.

http://tempo24.news

Νωρίτερα, έγινε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, η παρουσίαση της  υπόθεσης εξιχνίασης της ανθρωποκτονίας της 88χρονης που συνέβη την 16.07.2018 στην Πάτρα και την σύλληψη του 26χρονου δράστη

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, είπε:

Καλή σας ημέρα, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών εξιχνιάστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα η υπόθεση ανθρωποκτονίας 88χρονης ημεδαπής που είχε συμβεί στις 16 Ιουλίου το πρωί στην Πάτρα, ενώ εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο 26χρονος αυτουργός της πράξης.

Πραγματικά, επρόκειτο για μια πολύ σοβαρή υπόθεση, η οποία από την πρώτη στιγμή σαφέστατα ενείχε στοιχεία βίαιης εγκληματικής συμπεριφοράς και απόρρεε αισθήματα ιδιαίτερης κοινωνικής απαξίας, καθότι το θύμα είχε υποστεί βίαιο και ασφυκτικό θάνατο, μέσω στραγγαλισμού, μέσα στο ίδιο του το σπίτι στο κέντρο της πόλης.
Στον τόπο του περιστατικού από την πρώτη στιγμή διενεργήθηκε άμεσα ενδελεχή αυτοψία από Αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, από εξειδικευμένους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, αλλά και από την Ιατροδικαστή Πατρών, ενώ τα ευρήματα της αυτοψίας σε συνδυασμό με την βοήθεια των σύγχρονων εγκληματολογικών εργαστηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας συνέβαλλαν αποφασιστικά στην περαιτέρω έρευνα.
Θέλω να τονίσω ότι η εξιχνίαση της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι αποτέλεσμα πολυήμερων συνεχών ερευνών που τελέστηκαν με ιδιαίτερο επαγγελματισμό, ζήλο και αφοσίωση από όλους τους αστυνομικούς που δούλεψαν για την εξιχνίαση του συγκεκριμένου εγκλήματος.
Η εξιχνίαση της υπόθεσης απαιτούσε λεπτούς χειρισμούς από τους αστυνομικούς, αλλά και κατάλληλη συλλογή του προανακριτικού υλικού, των στοιχείων, των δεδομένων και των ευρημάτων της υπόθεσης. Παράλληλα, η σύνθεση όλων των ευρημάτων και η σωστή αξιολόγηση τους μας οδήγησε στη σταδιακή αξιοποίηση των στοιχείων, στη ταυτοποίηση του δράστη, στην εξιχνίαση της υπόθεσης και τελικά στη σύλληψη του.
Η Ελληνική Αστυνομία και ειδικότερα οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας πέτυχαν σήμερα ένα ακόμη πολύ δυνατό πλήγμα κατά του εγκλήματος, συλλαμβάνοντας μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα τον δράστη της ανθρωποκτονίας και οδηγώντας τον ενώπιον της δικαιοσύνης. Πετύχαμε την τόνωση του αισθήματος ασφαλείας του πολίτη, εξιχνιάζοντας γρήγορα μια ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση, η οποία είχε διαπραχτεί με βίαιο τρόπο σε κεντρικό σημείο της πόλης.
Θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω θερμά τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, τον Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τον Τμηματάρχη του Τμήματος Δημόσιας Ασφαλείας Πατρών και όλο το προσωπικό της Υπηρεσίας τους για τις προσπάθειες τους και τις συνεχείς επιτυχίες τους.
Σας ευχαριστώ πολύ, θα ακολουθήσει αναλυτική παρουσίαση της υπόθεσης από τον εκπρόσωπο τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας.

Προϊστάμενος Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Δυτικής Ελλάδας, Αστυνόμος Α΄ Χαράλαμπος Σφέτσος:

Καλή σας ημέρα, σας καλέσαμε σήμερα εδώ προκειμένου να σας παρουσιάσουμε την υπόθεση εξιχνίασης ανθρωποκτονίας 88χρονης ημεδαπής που συνέβη πριν λίγες ημέρες στην Πάτρα και τη σύλληψη του 26χρονου δράστη.
Πρόκειται για μια ακόμα πολύ σημαντική επιτυχία των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οι αστυνομικοί της οποίας ενεργώντας συνεχείς συντονισμένες και μεθοδικές έρευνες, κατάφεραν σε μικρό χρονικό διάστημα, να συλλέξουν και να αξιοποιήσουν τα κατάλληλα στοιχεία, ώστε να εξιχνιάσουν αυτό το βίαιο έγκλημα και να συλλάβουν τον αυτουργό του.

Πιο συγκεκριμένα, από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι το πρωί της 16/07/2018 στην οδό Γούναρη στην Πάτρα, ο δράστης εισήλθε από κεντρική είσοδο χωρίς ίχνη παραβίασης σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου, όπου κατοικούσε μόνιμα η 88χρονη ημεδαπή.
Ο δράστης εντόπισε την 88χρονη στο χωλ του σπιτιού, όπου την γρονθοκόπησε στο αριστερό μάτι, την έριξε στο πάτωμα και ασκώντας της πίεση με τα χέρια του στο λαιμό, έφραξε την αεροφόρο οδό, στραγγαλίζοντας την.
Στη συνέχεια ο 26χρονος ερεύνησε το υπνοδωμάτιο της παθούσας, αφαιρώντας διάφορα κοσμήματα και εγκαταλείποντας το θύμα στο αρχικό σημείο, όπου και εξέπνευσε.
Το πτώμα ανευρέθη το μεσημέρι της ιδίας ημέρας από οικείους της θανούσας, ενώ για την είσοδο τους στο διαμέρισμα απαιτήθηκε η συνδρομή κλειθροποιού.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης, διενεργήθηκαν άμεσα εμπεριστατωμένες και ενδελεχείς έρευνες από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οι οποίοι χρησιμοποιώντας φυσικές, τεχνολογικές και εργαστηριακές μεθόδους, κατάφεραν να συνδέσουν και να συνδυάσουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία, τα οποία τους οδήγησαν στην ταυτοποίηση του δράστη, στον εντοπισμό του και στη σύλληψή του.
Πρέπει να επισημάνουμε ότι σημαντική συνδρομή στο έργο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, παρείχε το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, καθώς και τα εξειδικευμένα βιολογικά εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αθήνα.

Ο 26χρονος δράστης κατά την εξέτασή του, αρχικά διατήρησε αρνητική στάση, πλην όμως μετά την παράθεση του συγκεντρωθέντος ανακριτικού υλικού, ομολόγησε την πράξη του, περιγράφοντας την αναλυτικά.
Επίσης, για την ίδια υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος ημεδαπού χρυσοχόου στην Πάτρα, ο οποίος κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθότι ο 26χρονος δράστης μετά την διάπραξη της ανθρωποκτονίας αφαίρεσε δυο χρυσά βραχιόλια και ένα δαχτυλίδι, τα οποία φεύγοντας από το σπίτι πούλησε στον χρυσοχόο.
Ο 26χρονος δράστης, ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές, για υποθέσεις κλοπών και ναρκωτικών, συνελήφθη βάσει εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του από τον Β΄ Ανακριτή Πατρών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και της ληστείας και σήμερα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button