ΕξελίξειςΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

12,5 εκατ. ευρώ για την συντήρηση της παλαιάς εθνικής οδού από Πάτρα έως Αίγιο

Την ενίσχυση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με 12,5 εκατ. ευρώ από εθνικούς πόρους για την αναβάθμιση, βελτίωση και συντήρηση της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου – Πατρών στο τμήμα Πάτρα – Αίγιο, ενέκρινε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Το έργο, το οποίο εντάσσεται στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), περιλαμβάνει ανακατασκευή τμημάτων του οδοστρώματος, εργασίες οδικής ασφάλειας με τοποθέτηση, αντικατάσταση ή επισκευή στηθαίων ασφαλείας, κατασκευή πεζοδρομίων εντός των οικιστικών ζωνών, ανάπτυξη δικτύου ηλεκτροφωτισμού, κατασκευή δικτύου αποχέτευσης όμβριων υδάτων και διαμόρφωση των κόμβων σε όλες τις διασταυρώσεις.

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τους αυτοδιοικητικούς φορείς, προχωρά στην υλοποίηση όλων των αναγκαίων έργων αναβάθμισης του οδικού δικτύου, για την ασφάλεια των πολιτών, τη διευκόλυνση των μετακινήσεών τους και τη στήριξη των τοπικών οικονομιών.

Ικανοποίηση Κατσιφάρα

Την ικανοποίηση του για την έγκριση της πρότασης αναβάθμισης και συντήρησης της παλαιάς εθνικής οδού στο τμήμα Πάτρα-Αίγιο, από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Ο Περιφερειάρχης επικοινώνησε με τον αναπληρωτή Υπουργό , αλλά και με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ Παναγιώτη Κορκολή, εκφράζοντας  ικανοποίηση για την άμεση ανταπόκριση, καθώς το συγκεκριμένο έργο συνδέεται με τους αναπτυξιακούς πόλους της Δυτικής Ελλάδας και θα αναβαθμίσει περιοχές της Αχαϊας.

Όπως, άλλωστε έχει δηλώσει ο κ. Κατσιφάρας: «Είχαμε δεσμευτεί, προχωράμε άμεσα στο συγκεκριμένο έργο. Μετά την ολοκλήρωση του κόμβου του Ρίου, είναι η στιγμή που πρέπει να αποκατασταθεί το δίκτυο που σήκωσε όλο το βάρος την περίοδο κατασκευής της Ολυμπίας οδού”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button