Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Παθολόγος Νοσοκομείου Αγρινίου: «Κυβέρνηση, Υπουργείο, 6η ΥΠΕ και Διοίκηση γνώριζαν»

«Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουμε εμείς τα εξιλαστήρια θύματα» αναφέρει σε δήλωση του ο παθολόγος του ΓΝ Αγρινίου, Μάκης Αραβανής

«Κυβέρνηση, Υπουργειο, 6η ΥΠΕ, Διοίκηση ΓΝ Αγρινίου γνώριζαν καθημερινά για την πληρότητα της κλινικής, τη θνησιμότητα, την υποστελέχωση και τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύει το υγειονομικό προσωπικό και αγνοούσαν τα αιτήματά μας», αναφέρει σε δήλωσή του έπειτα από τις εξελίξεις που αφορούν το νοσοκομείο Αγρινίου και την απόλυτη θνητότητα της ΜΕΘ, ο Παθολόγος του ΓΝ Αγρινίου και Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Ιατρών Ελλάδας, Μάκης Αραβανής.

Τονίζει ακόμη πως η Κυβέρνηση, το Υπουργειο, η 6η ΥΠΕ και η Διοίκηση έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τα αποτελέσματα της πολιτικής που ακολούθησαν.  «Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουμε εμείς τα εξιλαστήρια θύματα» συμπληρώνει.


Η δήλωση του:

«Την Παρασκευή 4/6/2021 επισκέφθηκε το γενικό νοσοκομείο Αγρινίου ο βουλευτής της ΝΔ κ Σαλμάς. Μετά τη συνάντηση με το Διοικητή προέβη σε δηλώσεις σχετικά με την κατάσταση του νοσοκομείου, τα ποσοστά θνητότητας της ΜΕΘ COVID αλλά και της κλινικής COVID. Μεταξύ άλλων αφού δήλωσε υποκριτικά ότι « σέβομαι και εκτιμώ την προσπάθεια του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού» κατέληξε ότι «τα αποτελέσματα δεν ήταν ικανοποιητικά, δεν ήταν υπέρ του κόσμου αλλά εναντίον του κόσμου» !!!

Δηλαδή ο κ Σαλμάς 14 μήνες μετά από την έναρξη της πανδημίας επισκέφθηκε το νοσοκομείο και επιχείρησε να στοχοποιήσει για τη θνησιμότητα, τους ιατρούς και το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό. Αυτούς που από την πρώτη στιγμή ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή, δίνοντας καθημερινά και νυχθημερόν τη μάχη δίπλα στους ασθενείς, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή. Να του θυμήσουμε ότι ήταν δεκάδες οι νοσηλευτές που νόσησαν όπως επίσης και σχεδόν οι μισοί ιατροί της κλινικής COVID, ένας εκ των οποίων νοσηλεύθηκε στη ΜΕΘ για πάνω από ένα μήνα, ευτυχώς με αίσιο τέλος και έχει επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Επιχείρησε έτσι να  συγκαλύψει τις δικές τους εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας και τα μέτρα ενίσχυσης που ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ για το ΓΝ Αγρινίου, δηλώνοντας ουσιαστικά άγνοια και έκπληξη!!

Δεν πρόκειται να τους επιτρέψουμε να μετακυλήσουν τις δικές τους ευθύνες στους υγειονομικούς τη στιγμή που:

Για πάνω από ένα χρόνο σε όλους τους τόνους, σε όλες τις κατευθύνσεις και σε όλους τους αρμόδιους αναδείξαμε τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ότι πρέπει να εξασφαλιστεί όλο το αναγκαίο προσωπικό και να υπάρξει πλήρης διαχωρισμός του προσωπικού που θα απασχολείται στην κλινική COVID από τα άλλα τμήματα.(Παθολογική, ΤΕΠ)

Όταν σε μια νύχτα ορίστηκε το ΓΝ Αγρινίου σε νοσοκομείο αναφοράς COVID χωρίς να πληροί τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις στελέχωσης, χωρίς να διαθέτει καν το ίδιο μοριακό αναλυτή για τουλάχιστον 10 μήνες με ότι συνέπειες είχε αυτό στην καθυστέρηση των αποτελεσμάτων, στη διασπορά στην παθολογική κλινική πέρισυ κλπ

Όταν είχε ζητηθεί ήδη από το πρώτο κύμα της πανδημίας να προκηρυχθούν και να προσληφθούν άμεσα 4 παθολόγοι και 2 πνευμονολόγοι για την κλινική COVID για την αντιμετώπιση της πανδημίας και δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΑ

Όταν μέσα από συνεχείς αναφορές των ιατρών, παρεμβάσεις, ενημερώσεις, ανακοινώσεις προς όλους τους αρμόδιους τονίζαμε και επισημαίναμε ότι δε μπορεί ένας εφημερεύων ειδικευμένος παθολόγος να καλύψει ταυτόχρονα τις ανάγκες της κλινικής COVID, της Παθολογικής κλινικής, του ΤΕΠ COVID και του Παθολογικού ΤΕΠ και μας αγνοούσαν επιδεικτικά…… και ο κατάλογος των αιτημάτων είναι μακρύς!!

Κυβέρνηση, Υπουργειο, 6η ΥΠΕ, Διοίκηση ΓΝ Αγρινίου γνώριζαν καθημερινά για την πληρότητα της κλινικής, τη θνησιμότητα, την υποστελέχωση και τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύει το υγειονομικό προσωπικό και αγνοούσαν τα αιτήματά μας, τις επισημάνσεις μας!!

Όλα τα παραπάνω και άλλα τόσα τα θέσαμε εκ νέου στην έκτακτη σύσκεψη που έγινε στις 9 Μάη στο νοσοκομείο με την παρουσία του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και του Διοικητή του Νοσοκομείου, τονίζοντας άμεσα ότι πρέπει να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις πλήρους στελέχωσης της κλινικής COVID, με πλήρη διαχωρισμό από τα άλλα τμήματα, προτείναμε συγκεκριμένα να προκηρύξουν  με κατεπείγουσες διαδικασίες τις 2 μόνιμες θέσεις επιμελητων β παθολόγων (1 στο ΤΕΠ, 1 στην κλινική), δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΑ!

ΩΣ ΕΔΩ!!! ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, 6Η ΥΠΕ, ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ!!ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ. ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑ

Οι ιατροί, οι νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό θα συνεχίσουμε στην πρώτη γραμμή, με αυταπάρνηση να δίνουμε τη μάχη στο πλάι των ασθενών μας όπως το κάναμε 14 μήνες τώρα, αλλά και πριν την πανδημία. Θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματα και τις ελλείψεις. Πίσω από τις μάσκες έχουμε φωνή η οποία πρέπει να ακουστεί και θα ακουστεί».

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
ocean new optimize Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

6 Σχόλια

 1. ΑΠΟ ΠΑΛΗΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΠΑΝΕ ΠΑΤΡΑ Ή ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ, ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ,ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΟ ΑΠΛΑ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΚΟΙΛΗΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΕΙΧΑ ΦΡΙΧΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΑΝΑΚΑΝΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3-ΜΗΝΕΣ. ΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΝ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΠΛΕΓΜΑ . ΕΝΑΣ ΑΓΡΙΝΙΩΤΗΣ

 2. Οι ιατροί, οι νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό θα συνεχίσετε στην πρώτη γραμμή, με αυταπάρνηση θα δίνετε τη μάχη στο πλάι των ΝΕΚΡΩΝ ασθενών σας όπως το κάνατε 14 μήνες τώρα, αλλά και πριν την πανδημία που τους στέλνατε στην Πάτρα γιατί δεν μπορείτε να τους διαχειριστείτε. Τι τέλεια – γελοία τα λέτε για να αλλάξετε το βάρος που σας πέφτει στο κεφάλι σας;

  1. Δειλος και ασυνειδοτος καποιος που δινει τη μαχη στην 1η γραμμη του αγωνα? Που διακινδυνευει να νοσησει πολλαπλασια απο ολους μας και ειτε να εχει σοβαρα προβληματα ο ιδιος ειτε να χασει καποιο συγγενικο του προσωπο που ισως τον κολλησει?
   Για τους δεκαδες νοσηλευτες και γιατρους που πεθαναν απο Covid δεν ξερεις τιποτα εσυ φαινεται?
   Αλλα δειλοι ειναι οι γιατροι και μαγκας εσυ που γραφεις απο τον καναπε σου….
   Τα αυτονοητα λενε οι γιατροι που ποτε δεν εισακουστηκαν. Το Νοσοκομειο Αγρινιου εχει τρομερες ελλειψεις, απαιτουνταν γιατροι που δεν ηρθαν ποτε. Εδω καλα καλα δεν ειχαν μεχρι χτες μοριακο αναλυτη.

   1. Αυτή η καραμέλα με την μάχη που δίνουν….
    Λοιπόν, ναι, μπορεί πολλοί να δίνουν μάχη… στο συγκεκριμένο νοσοκομείο όμως, ο συγκεκριμένος γιατρός και οι υπόλοιποι της παθολογικής που στελέχωσαν την ΜΕΘ και την κλινική COVID, πίστεψε με, δεν έδωσαν καμία σπουδαία μάχη.
    Νομίζεις στα λέω αυτά από τη βολή του καναπέ μου; Όχι, κάνεις λάθος! Αυτά στα λέει ένας άνθρωπος που έμεινε εκεί μέσα δίπλα στον γονιό του 60 μέρες και όλους αυτούς τους «ήρωες» τους έβλεπα και κυρίως τους αντιμετώπιζα καθημερινά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button