Ελλάδα

Πάσχα: Πως θα ξεχωρίζει το ελληνικό από τα εισαγόμενο κρέας

kairos-pasxa

Όλα τα αμνοερίφια ελληνικής παραγωγής πρέπει υποχρεωτικά να φέρουν σφραγίδα καταλληλότητας με χρώμα «τυρκουάζ» («λαμπρό κυανούν») και ωοειδές σχήμα, ενώ θα φέρουν ταυτόχρονα και σφραγίδα μπλε που αναφέρει ΕΛΛΑΣ.

Αντίστοιχα για τα κρέατα εισαγωγής από τρίτες χώρες, η σφραγίδα που φέρουν θα πρέπει να είναι ωόειδής αλλά σε χρώμα καστανό.

Αποστόλου: Αγοράστε μόνο από ελεγχόμενα σημεία της αγοράς
Σε αυξημένη κινητικότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες ελέγχου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καθώς και οι οργανισμοί που εποπτεύονται από τον ΕΦΕΤ και τον ΕΛΓΟ, με αφορμή την εβδομάδα του Πάσχα, είπε σε συνέντευξή του, στο Κανάλι της Βουλής, ο Βαγγέλης Αποστόλου. «Ελέγχουμε τη διακίνηση σε όλα τα στάδια, από τις πύλες εισόδου, τους τόπους παραγωγής, μέχρι και τους χώρους πώλησης, προκειμένου να προστατεύσουμε τους καταναλωτές και το δημόσιο συμφέρον» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις ρυθμίσεις που έχουν γίνει, και έχουν ως στόχο την προστασία του αγρότη. Σημείωσε, πως από 19 Απριλίου θα είναι πλέον υποχρεωτική η αναγραφή, στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα, η χώρα άμελξης του γάλακτος και για το κρέας στα κρεοπωλεία της χώρας προέλευσης. «Η δεύτερη ρύθμιση, αφορά την καθιέρωση των πληρωμών στις 60 ημέρες για τα νωπά και ευαλλοίωτα προϊόντα που θα εφαρμοστεί από 1 Ιουλίου 2018» ανέφερε ο ίδιος.

Τέλος, ζήτησε από τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί και να αγοράζουν τα προϊόντα τους από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς, όπου το κρέας πρέπει να είναι τοποθετημένο μέσα σε ψυγεία ή ψυχόμενες προσθήκες.

aftosioikisi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close