Αυτοδιοίκηση

Παρουσιάστηκε ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας για το 2015

???????????????????????????????

«Σφιχτό» αλλά ρεαλιστικό και ισοσκελισμένο χαρακτηρίζει η Περιφερειακή Αρχή τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για το 2015, που παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιων του Περιφερειακού Συμβουλίου στην ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην αίθουσα του πρώην εργοστασίου «Λαδόπουλος» στην Πάτρα.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας αναφέρει:

Ένας ισοσκελισμένος προϋπολογισμός, μέσω του οποίου πρόκειται να υλοποιηθεί το πρόγραμμα, το σχέδιο και το όραμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το 2015, καταρτίστηκε από τις Υπηρεσίες και παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του Περιφερειακού Συμβουλίου στην ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην αίθουσα του πρώην εργοστασίου «Λαδόπουλος» στην Πάτρα.

Πρόκειται για μία σημαντική προσπάθεια που έγινε από τις Οικονομικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας, ώστε να είναι ρεαλιστικοί οι στόχοι, τόσο ως προς την γραμμή εσόδων, τα οποία θα μπορούν να εισπραχθούν προς όφελος των πολιτών, όσο και ως προς τα έξοδα, τα οποία είναι σαφώς πιο λίγα από τις προηγούμενες χρονιές, χάρη στη σημαντική προσπάθεια που γίνεται.

Κατά την εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Αξιοποίησης Περιουσίας Χαραλαμπος Αριστειδόπουλος, τόνισε πως τα έσοδα και οι δαπάνες είναι ισοσκελισμένες στα 135 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σημαντικό σημείο αναφοράς, όπως παρουσιάζεται από τα στοιχεία, είναι πως θα υπάρχει μια σημαντική αύξηση σε σχέση με το 2012, στους επενδυτικούς πόρους που θα καταφθάσουν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

«Ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας μας για το 2015 δε θα μπορούσε να είναι ρεαλιστικός και αξιόπιστος εάν δεν ήταν «σφικτός». Και είναι σφικτός γιατί υπολογίζει τα δεδομένα της οικονομικής κρίσης και δεν κρύβεται πίσω από υπερβολές, απλουστεύσεις και ανακρίβειες. Δεν τάζει στους πάντες τα πάντα με δημιουργική λογιστική ή απλή εγγραφή κονδυλίων» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και συνέχισε: «Οι περικοπές σε πόρους είναι μεγάλες, όμως προσπαθούμε μέσα από αιματηρές οικονομίες να μην υπάρχει έλλειμμα και να αντεπεξέλθουμε, αν και με δυσκολία, στις βασικές λειτουργικές ανάγκες μας. Τα καταφέρνουμε και εκτελούμε έργα εκατομμυρίων ευρώ, που θα συντελέσουν την περαιτέρω αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας».

Από την πλευρά του ο κ. Αριστειδόπουλος επεσήμανε: «Ο υποβαλλόμενος προϋπολογισμός είναι ισοσκελισμένος, ειλικρινής και ρεαλιστικός. Τα αναγραφόμενα έσοδα είναι απολύτως εφικτό να εισπραχθούν και έχουν υπολογισθεί με βάση τις εισροές αφ’ ενός του προηγούμενου έτους αφετέρου την απόδοση εσόδων κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου 2014. Το σύνολο δε των δαπανών μη συμπεριλαμβανομένων των χρεωλυσίων δεν είναι μεγαλύτερο από το σύνολο των εσόδων αφαιρουμένων των εσόδων από δάνεια».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Δ.Ε. συγκέντρωσε και αξιολόγησε τις προτάσεις των υπηρεσιών της Περιφέρειας, εισηγήθηκε το προσχέδιο του προϋπολογισμού προς την Οικονομική Επιτροπή, η οποία κατάρτισε και ενέκρινε κατά πλειοψηφία το σχέδιο του προϋπολογισμού, το οποίο και εγκρίθηκε σήμερα από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Επιπλέον, παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το οποίο συνοψίζει τους πίνακες στοχοθεσίας για το 2015 και αποτυπώνει σε συνοπτική μορφή τα στοιχεία του ετήσιου προϋπολογισμού, ενώ εντάχθηκε και το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης του ΝΠΔΔ «Ίδρυμα Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών-Η Ελπίδα» στο ΟΠΔ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close