ΕκδηλώσειςΠολιτισμός

Παρουσίαση του βιβλίου «περάσματα και στοχασμοί»

epi-biblio1‏
Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου διοργανώνει την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Ανδρέα Μουντούρη με τίτλο : “Περάσματα και στοχασμοί” το Σάββατο 5 Απριλίου 2014 και ώρα 7.00 μ.μ στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Ζευγαρακίου – Μακρυνείας.
Την εισήγηση θα κάνει η τ. Σχολική Σύμβουλος Νηπιαγωγών κ. Καλλιόπη Μπανάκα – Σαλάπα και τον συντονισμό θα έχει η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου – Φιλόλογος κ. Ευαγγελία Κραβαρίτη.
Για το βιβλίο θα μιλήσει και ο ίδιος ο συγγραφέας.
ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ
Το έργο του συγγραφέα μερίζεται σε 4 νοηματικές ενότητες, εκάστη των οποίων έχει το ιδιαίτερό της χρώμα !
Η πρώτη, το διήγημα «ΕΒΡΟΣ 1974», αναφέρεται σε μια αναπόληση του συγγραφέα στο παρελθόν, με ειδική αναφορά, όπου καταγράφεται η καθημερινότητα της ζωής των στρατευμένων μας παιδιών, κυρίως αυτών που υπηρετούν στις παραμεθόριες περιοχές, καθώς και σε γεγονότα που συνέβησαν εκείνη την εποχή, όπως η Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο, η Γενική Επιστράτευση και η αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.
Η δεύτερη αναφέρεται στην κατά καιρούς ασκηθείσα αρθογραφία σε διάφορες εφημερίδες, όπου το ύφος του συγγραφέα προσαρμόζεται προς τις εκεί απαιτήσεις. Με λόγο σοβαρό, οργανωμένο, προτείνει, παρουσιάζει, συμβουλεύει, συμβάλλει δημιουργικά. Κεντρίζει το ενδιαφέρον για επιστημονική έρευνα κι αλλού μαστιγώνει σύγχρονα διαβρωμένα κοινωνικά φαινόμενα, αλλού εκδηλώνει το πλατύτερο ενδιαφέρον του περί την λογοτεχνία, αναφερόμενος με ευσύνοπτο και περίτεχνο τρόπο, στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, Κωνσταντίνο Καβάφη και Κωστή Παλαμά.
Δημοσιεύονται υπέροχες «Ιστορίες του χωριού» με ιδιαίτερο λαογραφικό ενδιαφέρον.
Στην Τρίτη παρουσιάζει την ποιητική του Συλλογή «Καλοκαίρι 2013», με ποιήματα λυρικά, ερωτικά, νοσταλγικά, κοινωνικοπολιτικά.
Κλείνει με την τέταρτη ενότητα, την χαριτωμένη και επέχουσα πληροφορικό χαρακτήρα, για το περιβάλλον και το υδρογραφικό σύστημα του πλανήτη Γή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button