Τέχνες

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ευθύμιου Πριόβολου για το Αγγελόκαστρο

pol-parousiasi-biblio-priovolosΣτο γεμάτο Δημαρχιακό μέγαρο Αγγελοκάστρου,  τη δεύτερη μέρα του Πάσχα, παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Θύμιου Πριόβολου: «Το Αγγελόκαστρο της Αιτωλίας, τόμος  Γ΄- Λαογραφικά και άλλα ενθυμήματα».
Είναι το έβδομο  βιβλίο του συγγραφέα για τη μικρή μας πατρίδα και είναι λαογραφικό. Μιλάει για τα ήθη, τα έθιμα, τον τρόπο της ζωής, τις συνήθειες των κατοίκων του Αγγελοκάστρου τα περασμένα χρόνια…
Μεγάλο βιβλίο, 660 σελίδες, καλαίσθητο και πλήρες κατατοπιστικό στο αντικείμενο που πραγματεύεται. Μια μικρή εγκυκλοπαίδεια του Αγγελοκάστρου όπως εύστοχα ειπώθηκε στην εκδήλωση, που στους παλιότερους θα φέρει αναμνήσεις και συγκίνηση και οι νεότεροι θα μάθουν κάτι παραπάνω για τον τόπο τους.

pol-parousiasi-biblio-priovolos1
Οι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν:
Μπούτιβας Κώστας , που ήταν και ο συντονιστής της συζήτησης.
Νάνσυ – Αθανασία Γαλιάτσου, φιλόλογος.
Άννα Μήλα, ιατρός,
Γιώργος Πανταζόπουλος, που ανήκει στο ειδικό εργαστηριακό προσωπικό (ΕΤΕΠ) του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.
Όλοι αναφέρθηκαν στο νόημα που έχει σήμερα η λαογραφία, για το τι είναι η λαογραφία και γιατί έχει σημασία η καταγραφή και διάσωση των λαογραφικών στοιχείων.
Παρευρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό, η αντιδήμαρχος πολιτισμού Μαρία  Παπαγεωργίου, η δημοτική σύμβουλος Αγγελοκάστρου, Ξανθή Μπούτιβα, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγγελοκάστρου, Δημήτριος Αρωνιάδας, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του χωριού, Μαρία Ρούση-Ράπτη, η πρόεδρος της Ομάδας Γυναικών Αγγελοκάστρου, Γεωργία Ρουσογιάννη, ενώ παρόν ήταν και ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγγελοκαστριτών της Αθήνας, Άρης Αλιάγας.pol-parousiasi-biblio-priovolos3
“Δεν έχω παρά ευχαριστήσω τον φίλο και συγγραφέα Θύμιο Πριόβολο που μου έκανε την τιμή να συντονίσω την παρουσίαση και να τον συγχαρώ θερμά για την τόσο αξιόλογη συνεισφορά του στην τοπική μας κοινωνία. Επτά βιβλία, για το Αγγελόκαστρο, επίπονη δουλειά και συστηματική καταγραφή, δεν είναι μικρή υπόθεση, ούτε αμελητέα”, αναφέρει ο Μπούτιβας Κώστας – Καστρινός.
aggelokastro-news-aggelokastro.blogspot.gr

 Φωτογραφίες: Πολυνίκη Μπίνα

kalyvia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button