ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

«Παρούσα» η Αθήνα στο Athens Pride 2018! (φωτο-video)

Κοσμοσυρροή για μια ακόμη χρονιά στην Αθήνα -η 14η συνεχόμενη- για το Athens Pride 2018, το οποίο έχει φέτος το κεντρικό σύνθημα “παρούσα”.

Μία ακόμη διοργάνωση με παλμό, μουσική, χρώμα και ζωή! Ένα ακόμη Athens Pride παίρνει σήμερα, Σάββατο 09.06.2018, σάρκα και οστά στην πλατεία Συντάγματος. Από νωρίς το απόγευμα, χιλιάδες κόσμου συγκεντρώνεται στην πλέον εμβληματική πλατεία της χώρας, για το Athens Pride 2018.


Για να φωνάξει το αυτονόητο, που σε πολλές εκφάνσεις της κοινωνίας μας δεν είναι ακόμη τέτοιο. Το δικαίωμα, δηλαδή, του αυτοπροσδιορισμού, το δικαίωμα της ελευθερίας να ζει κανείς την ζωή του όπως θέλει. Χωρίς περιορισμούς, στεγανά και συντηρητικά εμπόδια. Χωρίς τον φόβο της κρίσης, ή και ακόμη χειρότερων ενεργειών απέναντι στο διαφορετικό.

Χαμός στο Σύνταγμα για το Athens Pride 2018

Με κεντρικό σύνθημα «ΠΑΡΟΥΣΑ» το φετινό Athens Pride εστιάζει στη θηλυκότητα. Όπως βιώνεται κάθε μέρα σε κάθε έκφανσή της. Κρατώντας μπαλόνια και πλακάτ οι συγκεντρωμένοι λένε «ναι» στο Athens Pride- Φεστιβάλ υπερηφάνειας. Και «όχι» σε διακρίσεις και προκαταλήψεις.

Στο Athens Pride 2018 και το Jason – Αντιγόνη

Το παρών δίνει στο Σύνταγμα και το Jason – Αντιγόνη, με γραμμένο το εξής σύνθημα στην πλάτη: «Φεμινιστής, vegan, άθεη«. 

Δείτε τις δηλώσεις που έκανε στην κάμερα του newsit.gr

Περίπτερα μη κυβερνητικών οργανώσεων καθώς και πολιτικών νεολαιών όπως η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, οι οικολόγοι πράσινοι, το PES ( σοσιαλιστές και δημοκράτες) έχουν στηθεί Κατά μήκος της πλατείας Συντάγματος. 

«Στο φετινό Athens Pride γιορτάζουμε όλες τις θηλυκότητες, αυτές που επιλέξαμε και αυτές που αρνηθήκαμε», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές του.

Οι δραστηριότητες κορυφώνονται με τη μεγάλη πορεία που θα ξεκινήσει από την πλατεία Συντάγματος στέλνοντας ηχηρό μήνυμα υπέρ της εξάλειψη των διακρίσεων σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ. Μετά την πορεία θα ακολουθήσει πάρτι με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, της Μαρίνας Σάττι, της Ευρυδίκης και της Ελεονώρας Ζουγανέλη.

Με Μπαλάφα και Καρανίκα

Στο Athens Pride 2018 βρίσκεται και ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, αλλά και ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού, Νίκος Καρανίκας. Athens Pride 2018

Στο Σύνταγμα και ο Νίκος Παρασκευόπουλος

Στο Athens Pride 2018 βρέθηκε και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, δείχνοντας την στήριξή του.

Δείτε τι δήλωσε

Στηρίζει και η Περιφέρεια Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τη διεξαγωγή του Athens Pride, ενός θεσμού που συμβάλλει στην καταπολέμηση των διακρίσεων, λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου.

Συγκεκριμένα, στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Αττικής έχει αναρτηθεί ένα τεράστιο πανό που μεταφέρει το μήνυμα του φετινού AthensPride, ενώ στα χρώματα του Φεστιβάλ Υπηρηφάνειας θα βαφτούν όλες οι διαβάσεις περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος προκειμένου να υποδεχθούν τη διοργάνωση.

Στις 17 Μαΐου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Λεσβοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας, το σώμα εθελοντισμού του Athens Pride βρέθηκε στο Πεδίο του Άρεως για να γιορτάσει ανοίγοντας την πελώρια rainbow flag της παρέλασης.

Η Περιφέρεια Αττικής εφαρμόζει πλήρως την πολιτική της απαγόρευσης διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου.

Με τη θέσπιση της Χάρτας Δικαιωμάτων & Υποχρεώσεων Πολιτών το έτος 2016, η Περιφέρεια κατοχύρωσε το δικαίωμα της απαγόρευσης τέτοιων διακρίσεων από τις υπηρεσίες της και τις πολιτικές που εφαρμόζει.Δεν αρκεί όμως μόνο η μη διάκριση, για έναν δημόσιο οργανισμό που επιδιώκει τη συμπερίληψη και την αποδοχή όλων των πολιτών.

Για τον λόγο αυτόν η Περιφέρεια Αττικής, σταθερά από το έτος 2015, συμμετέχει με τις προαναφερθείσες συμβολικές δράσεις υποστήριξης, θέτοντας ως πρώτη προτεραιότητα τον σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων σύμφωνα με τις σχετικές δεσμεύσεις της Χώρας και τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο από τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

newsit.gr


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button