ΕκδηλώσειςΡοή Ειδήσεων

Παρουσιάζεται στον Βόλο το βιβλίο του δημοσιογράφου Πάνου Σόμπολου

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων εφημερίδων, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας καις Εύβοιας, (ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε), οι Εκδόσεις Πατάκη και τo Public Βόλου παρουσιάζουν την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020 στις 19:00 το βιβλίο του δημοσιογράφου Πάνου Σόμπολου με τίτλο: Εγκλήματα γένους θηλυκού στη Ελλάδα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν (με αλφαβητική σειρά) οιΈφη Εμμανουηλίδου, Αστυνόμος Α’, Τούλα Κεκάτου, δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα, δημοσιογράφος και ο συγγραφέας. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του Μορφωτικού Ιδρύματος και της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, Δημήτρης Χορταργιάς.


Η εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό και θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Public Βόλου, στην οδό Ογλ 28.

Όπως σημειώνει ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας, «οι περισσότερες από τις ανθρωποκτονίες στις οποίες αναφέρομαι έχουν απασχολήσει για πολύ καιρό ή και χρόνια ακόμη την κοινή γνώμη. Ήταν εγκλήματα που πραγματικά συγκλόνισαν την Ελλάδα.

Πρωταγωνίστρια είναι η γυναίκα, ως φυσική ή ηθική αυτουργός ή συναυτουργός, σε όλες τις ανθρωποκτονίες που περιλαμβάνονται στο βιβλίο: συζυγοκτονίες, παιδοκτονίες, μητροκτονίες και δολοφονίες άλλων προσώπων, για διάφορους λόγους.

Πολλές από τις ανθρωποκτονίες αυτές φέρουν τον χαρακτήρα της εκδίκησης, του φοβερού πάθους, του αβυσσαλέου μίσους, και σχετίζονται με το χρήμα, τη ζηλοτυπία, τα περιουσιακά και άλλα ζητήματα.

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι οι περισσότερες από τις γυναίκες που εγκλημάτισαν είχαν λευκό ποινικό μητρώο, δεν είχαν απασχολήσει την Αστυνομία για το παραμικρό. Ήταν δηλαδή οι γυναίκες της διπλανής πόρτας».

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou tsalafouti Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button