PressαρίσματαΡοή Ειδήσεων

Αντιδήμαρχοι με δική τους διαχείριση απλά εκθέτουν όλη τη δημοτική Αρχή

Αυτό που έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση σε όσους παρακολουθούν τα social media του Παναιτωλικού είναι το πόσο μεγάλη διαφορά είχε από τα άλλα θέματα το χθεσινό του κραξίματος που επιφύλαξε ο σύλλογος προς την δημοτική Αρχή για την προπόνηση στο Πάρκο Αγρινίου.

Κυριολεκτικά, το θέμα είχε τα τριπλάσια χτυπήματα και “like” ακόμα κι από τα μεταγραφικά!

Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος έχει πολύ ψηλά στην ατζέντα του Αγρινίου το θέμα του Πάρκου και ότι καλά έκανε ο Παναιτωλικός να το κάνει σημειολογικό και  να το «σηκώσει», ακόμη και να πει «ευχαριστώ για την φιλοξενία». Υποθέτουμε από αβροφροσύνη,  γιατί το Πάρκο εκεί είναι και είναι εντελώς χύμα ανοιχτό κι από όλες τις μεριές, δεν παίρνεις από κάπου έγκριση για να κάνεις οτιδήποτε εκεί μέσα.

Ε, αυτό το θέμα διάλεξε ο αντιδήμαρχος κ. Καλαμπαλίκης για να κάνει δηλώσεις μπροστά από το διαλυμένο αναψυκτήριο-το άλλοτε γεμάτο ζωή- για να επισημάνει σε όλους τι ωραίο είναι το Πάρκο και πόσο καλύτερο θα το κάνει ο ίδιος και η δημοτική Αρχή. Ήθελε φοβερό «τάιμινγκ» και εξαιρετική πολιτική διαίσθηση για να το κάνεις αυτό, να ξεσηκώσεις τους πάντες και ειδικά μια ομάδα που έχει αποδείξει ότι θέλει να βοηθά στα κοινωνικά θέματα(θυμηθείτε μόνο την προβολή του αρχαίου θεάτρου της Στράτου).

Εδώ, λοιπόν, έχουμε δυο ζητήματα: το πρώτο είναι ότι ο κ. Καλαμπαλίκης και στην προηγούμενη θητεία του έπαιρνε τέτοιες πρωτοβουλίες και λειτουργούσε αυτόνομα στα θέματα προβολής του(όποιου) έργου του. Μια ανάμεσα στα βάτα και τις …«πατλιές» να καλωπίζει την πόλη, μια σε άλλες δράσεις ανάλογα με το αντικείμενο που είχε(π.χ. καθαριότητα, κάδοι κλπ), έχει φτιάξει μυθικά πράγματα που διερωτάται κανείς αν όλα αυτά τα εγκρίνει πρώτα ο δήμαρχος. Όχι ότι είναι ο μόνος, ασφαλώς. Ανάλογη… αυτονομία παρουσιάζουν κι άλλοι αντιδήμαρχοι που μοιάζουν πολλές φορές να διαχειρίζονται την εικόνα τους μόνοι τους, κάνοντας δράσεις για λογαριασμό του δήμου όμως.

Το δεύτερο μέγα ζήτημα είναι πως ο Παναιτωλικός, ως οργανισμός, πρέπει να είχε κάμποσα μαζεμένα στην δημοτική Αρχή, τόσα ώστε περίμενε την ευκαιρία να το εκφράσει αυτό και δημοσίως. Αυτό που καταλαβαίνει κανείς από την ανακοίνωση, και όσα ακολούθησαν, οι δύο πλευρές δεν έχουν καλές ή κακές σχέσεις, απλά δεν έχουν καν σχέσεις! Κι αυτό για τον Παναιτωλικό είναι καλό, ίσως έψαχνε μια ευκαιρία να ξεκαθαρίσει τα τσανάκια του. Να πει στον κόσμο «εμείς ούτε είμαστε υπέρ, ούτε είμαστε κατά κάποιας δημοτικής Αρχής».

Αλλά για τον δήμο Αγρινίου δεν είναι ό,τι καλύτερο, διότι εδώ και καιρό έδινε την εντύπωση της άνεσης και του «δεν έχουμε αντίπαλο»…  Ειδικά επικοινωνιακά, υπήρχε μια αίσθηση ότι δεν μπορεί κάτι να πάει στραβά. Όμως πολιτική είναι, δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει και θέλει εγρήγορση. Και κυρίως θέλει να μην κάνει ό, τι γουστάρει ο καθένας, να μην έχει ο κάθε αντιδήμαρχος την δική του ατζέντα. Πράγμα για το οποίο έχει ευθύνη μόνο ένας: ο δήμαρχος, φυσικά.

Σημειώστε ότι ο «Κλεισθένης 1» μπορεί να έχει πολλά στραβά αλλά φέρνει συνεργασίες και φέρνει και αυστηρό πλαίσιο για την συμμετοχή στις εκλογές. Οπότε ακόμη και τα προσωπικά θα παίξουν ρόλο.

η συντακτική επικοινωνιακή μονάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button