Γεγονότα

Παραίτηση Παπαδημητρίου: Επηρεάζει τις εξελίξεις στο Πλατυγιάλι;

epi-platygiali6

Μόλις πριν λίγες μέρες είχε επισκεφτεί στην περιοχή της ΝΑΒΙΠΕ στο Πλατυγιάλι Αστακού ο παραιτηθείς υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου και μάλιστα η επίσκεψη του αυτή, είχε συνοδευτεί και από κάποιες -ανεπίσημες- αρχικά ανακοινώσεις σχετικά με την ύπαρξη επενδυτικού ενδιαφέροντος από τις ΗΠΑ.

Οι ανακοινώσεις αυτές πήραν πιο επίσημο χαρακτήρα κατά τη διάρκεια του Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, όπου ο και ο υπουργός είχε μιλήσει για επενδυτή από την Αερική που επιδιώκει την δραστηριοποίηση του στο Πλατυγιάλι, για δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου (υπηρεσίες Logistics) με προορισμό αγορές της Ε.Ε.

Παράλληλα είχαν γίνει και κάποιες αναφορές σχετικά με τις επαφές που γίνονταν με τις Τράπεζες που έχουν στην κατοχή τους το πλειοψηφικό πακέτο της ΝΑΒΙΠΕ και τα ανταλλάγματα που πιθανώς να έχουν αξιώσει.
Από τις δηλώσεις αυτές φάνηκε πως ο κ. Παπαδημητρίου, είχε αναλάβει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση της αξιοποίησης του λιμανιού, ενώ παράλληλα είχε διαρρεύσει πως πιθανώς το “deal” να έκλεινε μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018 και ο υπουργός να επισκέπτονταν την περιοχή με τον επενδυτή.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Η παραίτηση του όμως από το υπουργείο Ανάπτυξης, υπό το βάρος των αποκαλύψεων για το επίδομα ενοικίου της συζύγου του, προκαλεί εύλογα προβληματισμό για τις επιπτώσεις των αλλαγών στο συγκεκριμένο νευραλγικό χαρτοφυλάκιο σε διάφορα επενδυτικά σχέδια, ανάμεσα τους και σε αυτό του Πλατυγιαλιού.

Το ποιος θα τεθεί επικεφαλής στο υπουργείο που έχει μείζονα ρόλο στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις και μάλιστα σε μια κρίσιμα μεταβατική εποχή για τη χώρα αποτελεί προς το παρόν ένα ερωτηματικό και οι όποιες καθυστερήσεις ή δυσλειτουργίες σε αυτήν την μετάβαση , σίγουρα θα επηρεάσουν κάποια σχέδια που βρίσκονταν σε καλό κι ώριμο δρόμο, όπως αυτό της ΝΑΒΙΠΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button