ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Παρέμβαση του Τομέα Υγείας του ΜέΡΑ 25 για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Μέσα στην πανδημία αποδείχθηκε ότι η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι απαραίτητο συστατικό για την ύπαρξη ποιοτικής και δωρεάν υγείας για τον ελληνικό λαό, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Τομέα Υγείας του κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης, με αφορμή και το πρόσφατο περιστατικό με τον θάνατο της 30χρονης εγκύου στην Κατούνα Ξηρομέρου.

Η ανακοίνωση:


“Δυστυχώς ακόμα και σήμερα η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι υποστελεχωμένη και κατακερματισμένη, ενώ πολλά κέντρα υγείας υπολειτουργούν, είτε αυτά είναι αστικού είτε αγροτικού τύπου.
Η πρωτοβάθμια περίθαλψη δεν είναι μόνο ένα μέσο ποιοτικής, άμεσης και προσιτής περίθαλψης, αλλά η ύπαρξή της, είναι για τους ανθρώπους που ζουν σε γεωγραφικά δυσπρόσιτες περιοχές ζήτημα ζωής και θανάτου.

Αυτό συμβαίνει, καθώς πολλά επείγοντα περιστατικά όπως εμφράγματα, εγκεφαλικά, πνευμονικές εμβολές και πολλά άλλα όπως και αυτό της νεαρής γυναίκας στην Αιτωλοακαρνανία, θα μπορούσαν να έχουν καλύτερη έκβαση αν λάμβαναν μια άμεση θεραπευτική αντιμετώπιση σε Κέντρα Υγείας, πλήρη λειτουργικά και εξοπλισμένα.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκαν και οι προτάσεις του ΜεΡΑ25 στη βουλή για τη δημιουργία ενός ενιαίου πανελλαδικού δικτύου μαζικών τεστ που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα πανελλαδικό δίκτυο εμβολιασμών και να εξελιχθεί ως παρακαταθήκη σε δομές πρωτοβάθμιας υγείας. Στόχος του ΜεΡΑ25 είναι η δημιουργία μιας άρτιας ενιαίας πρωτοβάθμιας υγείας όπου θα καλύπτει το σύνολο του πληθυσμού με αυξημένη προσφορά σε δυσπρόσιτες νησιωτικές και ορεινές περιοχές”.

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button