ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Παρέμβαση Μητσοτάκη στην Πολιτική Επιτροπή ΝΔ: «Εξωθεσμικά κέντρα μάς δείχνουν τα δόντια τους, αλλά δεν μασάμε»

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, σαλπίζοντας την τελική ευθεία προς τις εκλογές, ενώ αναφέρθηκε με σκληρό τρόπο και στο θέμα των υποκλοπών.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές το 2023 και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι πολίτες «θα φράξουν τον δρόμο σε μια “δεύτερη φορά στη συμφορά” και δίνοντας δεύτερη φορά ισχυρή εντολή για σταθερότητα, συνέπεια και συνέχεια».


«Ο δραστικός εκσυγχρονισμός της χώρας έχει ενοχλήσει πολλούς και η συλλογική δυναμική της χώρας έχει στερήσει ισχύ από ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία άλλοτε επηρέαζαν εξωθεσμικά την πορεία της. Αυτά τα κέντρα θα ήθελαν πολύ έναν πιεζόμενο πρωθυπουργό και μια αγκυλωμένη κυβέρνηση. Ήδη μάλιστα κάποιοι μας δείχνουν τα δόντια τους. Εμείς οι νεοδημοκράτες δεν μασάμε» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Παρακολουθήστε την ομιλία του πρωθυπουργού:

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός δήλωσε:

«Καλούμαστε να αναδείξουμε το έργο μας επιβεβαιώνοντας ότι το είπαμε και το κάναμε. Ως κόμμα να τηρήσουμε την κατεύθυνση του συνεδρίου μας βαδίζοντας δίπλα στον πολίτη.

Και ως πρώτη δύναμη της χώρας να εξασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην τροχιά προόδου που επέλεξε τον Ιούλιο του 2019, φράζοντας το δρόμο σε μια δεύτερη φορά στη συμφορά. Δίνοντας μια δεύτερη ισχυρή εντολή στην εθνική προκοπή, με σταθερότητα, συνέχεια και συνέπεια».

«Είναι αλήθεια ότι ποτέ άλλοτε η πατρίδα μας δεν αντιμετώπισε σε τόσο μικρο χρόνο τόσες μεγάλες διαδοχικές η και ταυτόχρονες κρίσεις. Κι όμως μέσα σε αυτό το ασταθές περιβάλλον η ελληνική κοινωνία και οικονομία όχι μόνο έμειναν όρθιες αλλά μετέτρεψαν τις δυσκολίες σε ευκαιρίες και προόδευσαν», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε τα μέτωπα μπροστά μας προς τις κάλπες τα οποία, όπως είπε συνδέονται μεταξύ τους.

«Το πεδίο των εθνικών θεμάτων με έναν πόλεμο στην καρδιά της ηπείρου μας και έναν απρόβλεπτο γείτονα που ανασύρει αυτοκρατορικές φαντασιώσεις».

«Η εσωτερική κατάσταση στη χώρα. Και πάλι η εισαγόμενη κρίση επιχειρείται να φανεί ως εγχώρια. Μια αντιπολίτευση που λέει όχι σε όλα, που βλέπει παντού ευθύνες Μητσοτάκη, σπέρνει διχασμό με λάσπη και απειλές.

Οχι μόνο σε μένα και την κυβέρνηση, αλλά και σε απλούς πολίτες. «Φύγε από τη χώρα, ερχόμαστε γράφει ο κ. Πολάκης σε έναν απλό πολίτη.Η εσωτερική κατάσταση στη χώρα, η διεθνής κρίση που γεφυρώνεται με επιδιώξεις άλλων κέντρων που επιδιώκουν τη φθορά της κυβέρνησης.

Επιδιώκουν ρήξη στις σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα στην πολιτεία και τους πολίτες και η διαμόρφωση μιας αρρωστημένης κατάστασης. Οι δυσκολίες που μας πολιορκούν από έξω, εδώ γεφυρώνονται από εξωγενή κέντρα.

Ο δραστικός εκσυγχρονισμός του τόπου έχει ενοχλήσει πολλούς. Εξωθεσμικά συμφέροντα που κάποτε επηρέαζαν την πορεία της χώρας. Αυτά τα κέντρα θα ήθελαν πολύ έναν πρωθυπουργό αδύναμο, ελεγχόμενο. Μάλιστα, ήδη μας δείχνουν τα δόντια τους, αλλά εμείς οι νεοδημοκράτες δεν μασάμε».

Αναλυτικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε:

«Η πολιτική του “ναι μεν αλλά” από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι συνειδητή εθνική έκπτωση. Ο Ερντογαν δεν κρύβει ότι θα προτιμούσε τον κύριο Τσίπρα απέναντι του, όμως έχει έμενα. Και έχει εμένα γιατί αυτό επέλεξε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός και κανείς άλλος.

Όμως στον κ. Ερντογάν απευθύνομαι με ειλικρίνεια όταν λέω ότι η Ελλάδα κρατά κλειστή την πόρτα στις προκλήσεις αλλά ανοιχτό το παράθυρο στις προσεγγίσεις. Η γεωγραφία μας θέλει δίπλα. Θα το ξαναπώ, νιώθω φίλο μας τον τουρκικό λαό».

«Υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατική Ευρώπη και την Ειρήνη, δεν θέλουμε τετελεσμένο στην Ουκρανία που θα ήθελε να μιμιθεί και η Τουρκία στη γειτονιά μας. Ο Ερντογάν δεν κρύβει ότι θα ήθελε απέναντί του τον κ.Τσίπρα, αλλά έχει εμένα. Που του απευθύνομαι.

Εχει εμένα γιατί αυτό επέλεξε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός και κανείς άλλος. Στον κ.Ερντογάν απευθύνομαι με ειλικρίνεια όταν του λέω ότι η Ελλάδα κρατά κλειστή την πόρτα στις προκλήσεις, αλλά ανοιχτό το παράθυρο στις προσεγγίσεις. Νιώθω φίλο τον τουρκικό λαό, αλλά δεν κάνουμε διάλογο με το παράλογο. Εθνικό δόρυ οι συμμαχίες, ασπίδα οι ένοπλες δυνάμεις».

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός τόνισε:

«Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη. Αλλά δεν παρασυρόμαστε και δεν παρασύρομαι σε διάλογο με το παράλογο. Λέω ναι σε κάθε συζήτηση που θα εδράζεται στη διεθνή νομιμότητα. Απαντούμε στην επιθετικότητα με ετοιμότητα, με ασπίδα μας τις ένοπλες δυνάμεις και εθνικό δόρυ τις συμμαχίες και την ενεργή διπλωματία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε ότι «Πρόκειται για μια πολιτική εθνικής αυτοπεποίθησης που βεβαιώνεται από την επέκταση των χωρικών υδάτων μας στα 12 μίλια στο Ιόνιο και πλαισιώνεται από τις συνθήκες για τις θαλάσσιες ζώνες που κάναμε με Ιταλία, Αίγυπτο και σύντομα με Αλβανία αλλά και τις ενεργειακές συμφωνίες σε πολλά επίπεδα».

Ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη συνέχεια στις επιτεύγματα της κυβέρνησης σε πολλούς τομείς του κυβερνητικού έργου και πρόσθεσε:

«Μόνο την τελευταία εβδομάδα, στην Οικονομία είχαμε τις τελικές υπογραφές για την επαναλειτουργία των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Σώσαμε τις δουλειές σε 600 εργαζόμενους και εςλπίζουμε να προστεθούν άλλοι 1.200. Την επόμενη μέρα η ΕΕ αναθεώρησε την ανάπτυξη στο διπλάσιο της ευρωζώνης. Το Καλάθι του Νοικοκυριού, που λοιδωρήθηκε να μειώνει τις τιμές σε 101 προϊόντα. Για την ενέργεια ξεκίνησαν οι έρευνες για φυσικό αέριο από την Exon Mobill.

Αποφασίσαμε να πούμε όχι στην αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, αναγνωρίζοντας την εθνική του σημασία. Στην Παιδεία είχαμε 3 διαδοχικές ειδήσεις. Συναντήθηκα και εγώ με εκπροσώπους 30 αμερικανικών πανεπιστημίων που έχουν συνάψει προγράμματα με ελληνικά πανεπιστήμια. Κορυφαία πανεπιστήμια όπως το Γέηλ δέχονται Ελληνες φοιτητές χωρίς δίδακτρα. Ο ΔΟΑΤΑΠ ανακοίνωσε ότι η αναγνώριση ξένων πτυχίων θα ολοκλρώνεται μέσα σε 60 μέρες.

Βάλαμε τίτλους τέλους στη ντροπή των εκκρεμών συντάξεων. Το κράτος πρέπει να στέκεται δίπλα στους πολίτες, να παίρνουν τη σύνταξή τους εντός ευλόγου διαστήματος. Μέσα σε 22 μήνες εκδόθηκαν 470.000 συντάξεις. Ακολουθούν οι επικουρικές και τα εφάπαξ».

«Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκαν τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος για τον ον Οκτώβριο, βρεθήκαμε στη δεύτερη πιο χαμηλή θέση μεταξύ 15 ευρωπαϊκών κρατών. Οι δικαιούχοι του προγράμματος ανακυκλώνω αλλάζω συσκευή έφτασαν τους 232 χιλιάδες» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι: «Έκλεισε όμως και μια άλλη πληγή.

Την Παρασκευή παραβρεθήκα μαζί με υπουργό Εργασίας και συναρμόδιους υπουργούς σε μια εκδήλωση στην οποία βάλαμε τίτλους τέλους στην ντροπή των εκκρεμών συντάξεων.

Ναι, μέσα σε 22 μήνες εκδόθηκαν 470 χιλιάδες συντάξεις, το 1 έκτο των συνταξιούχων της χώρας πήραν τη σύνταξή τους τους τελευταίους 22 μήνες. Ακολουθούν οι επικουρικές και τα εφάπαξ και στο εξής κάθε νέα κύρια σύνταξη θα αποδίδεται μέσα σε 60 μέρες όπως γίνεται σε όλες τις σοβαρές ευρωπαϊκές χώρες».

Για τον τομέα της Υγείας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Στην υγεία συνεχίζεται το πρόβλημα εγγραφής στον προσωπικό γιατρό ξεπεράσαμε τα 4.5 εκατ. , το πρόγραμμα των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού, για πρώτη φορά εντάχθηκαν στην άυλη συνταγογράφηση έλεγχοι για τον κληρονομικό καρκίνο».

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και τον τομέα του πολιτισμού, λέγοντας:

«Είχα την ευκαιρία να βρεθώ στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης που ήρθε να επιβεβαιώσει ότι η Ελλάδα πλέον αποτελεί παγκόσμιο κέντρο τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών, κάτι που σίγουρα συνέτεινε στο να αυξηθεί η απασχόληση κατά 17% στον καλλιτεχνικό χώρο».

Έπειτα, ο πρωθυπουργός είπε: «Αυτές οι θετικές ειδήσεις της προηγούμενης εβδομάδας στέλνουν το μήνυμα ότι η κυβέρνηση υλοποιεί αταλάντευτα το κυβερνητικό πρόγραμμα και συνθέτει την εικόνα μίας Ελλάδας που αλλάζει και προοδεύει».

Αναφερόμενος στο θέμα των παρακολουθήσεων, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε:

«Επιχειρούν να πείσουν ότι δεν είχα άλλη δουλειά να παρακολουθώ ποιους; Τους υπουργούς μου; Ηθοποιούς; Τις γραμματείς μου; Χωρίς αποδείξεις. Με άλλα λόγια σε συκοφαντώ και απόδειξε την αθωότητά σου.

Προετοιμάζουν την ήττα τους αμφισβητώντας ακόμα και το σημαντικότερο κεκτημένο της ίδιας της μεταπολίτευσης, την ακεραιότητα των εκλογών και την ομαλή μετάβαση της εξουσίας στον νικητή.

Ο αριστερός τραμπισμός σε όλο του του μεγαλείο. Και όπως έλεγε ο εθνάρχης, ο ιδρυτής μας ο Κωνσταντίνος Καραμανλής: θέλουν να πειστεί ο λαός ότι είναι στηρίγματα της δημοκρατίας αυτοί ακριβώς που την απειλούν.

Τελευταίο τους καταφύγιο οι περίφημες υποκλοπές, μπερδεύοντας συνειδητά νόμιμες επισυνδέσεις μιας κρατικής υπηρεσίας ασφάλειας με κακόβουλα λογισμικά που μπορεί να χρησιμοποιεί οποιοσδήποτε και που είναι πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες επιχειρούν να πείσουν ότι προσωπικά δεν είχα άλλη δουλειά από το να ακούω τους υπουργούς μου, τις γυναίκες τους, τη γραμματέα μου, ηθοποιούς, ούτε καν τους πολιτικούς μου αντιπάλων. Επικαλούμενοι μάλιστα και λίστες υποτιθέμενων θυμάτων χωρίς όμως να παρουσιάζουν την παραμικρή απόδειξη».

«Επειδή το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, ήρθε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας και απέδειξε την εμπλοκή του, όταν στην τελευταία του συνέντευξη παραδέχθηκε ότι λειτουργούσε επί διακυβέρνησής του το σύστημα Pegasus. Αλλά και κάτι άλλο

Βέβαιος ότι εγκαταλείπει την εξουσία, μόλις 5 ημέρες πριν τις κάλπες, άλλαξε τον ποινικό κώδικα που εμπόδιζε την εμπορία λογισμικών παρακολούθησης. Μετέτρεψε έτσι το κακούργημα σε απλό πλημμέλημα. Γιατί; Ποιους ήθελε να προστατεύει ετεροχρονισμένα; Δεν διδάχθηκαν τίποτα από την υπόθεση Novartis.

Η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη η οποία θα κάνει ό,τι απαιτείται για να μην υπάρχουν σκιές και να διαλυθούν τα νέφη τοξικότητας. Επαναλαμβάνω: Ό,τι απαιτείται. Και θα αναμένουμε την ετυμηγορία της. Στις δημοκρατίες δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι».

«Την ώρα που εμείς κάνουμε έρευνες για υδρογονάνθρακες, εκείνοι δημοσιεύουν λίστες από το δικό τους βούρκο. Ο καθένας στον ρόλο του».

Τόνισε ακόμη ότι ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον Γάλλο πρέσβη και τον απείλησε για τις φρεγάτες Belharra και τα αεροπλάνα Rafale. «Μια συμφωνία που έκανε τους πάντες υπερήφανους και ενόχλησε μόνο δύο: Την Τουρκία και τους εμπόρους όπλων που δεν είχαν θέση σε μια διακρατική συνεργασία».

«Πώς αντιλαμβάνεται αλήθεια την τροποποίηση μιας αμυντικής εταιρικής σχέσης με μια συμμαχική χώρα; Τι θα γίνει δηλαδή, εάν δεν συμφωνήσει εν θα παραλάβουμε τα υπόλοιπα μαχητικά, οι φρεγάτες Bellh@ra θα μείνουν μισοχτισμένες στα ναυπηγία; Από το “go back μαντάμ Μέρκελ” πήγε δηλαδή στο “go back μίστερ Μακρόν”».

Ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους είπε απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα: «Να μας πει ευθέως ποια γραμμάτια ξεπληρώνει και σε ποιους, κάνοντας παζάρια με την ίδια του την πατρίδα».

«Είμαστε εμπόδιο σε κάποιους λίγους, ισχυρούς. Αλλά δεν πειράζει. Είμαστε με τους πολλούς. Άλλο το τεραίν της πολιτικής και άλλο το γήπεδο των ιδιωτικών συμφερόντων.Και όποιος υτα μπερδεύει μετατρέπει σε αρένα την πολιτική ζωή. Η κυβέρνηση έχει πει ότι θέλει συμμάχους τους επιχειρηματίες. Αλλά ούτε υποβολείς, ούτε ρυθμιστές τους θέλει και τους ανέχεται.

Ας μην αμφισβητήσει κανείς και την ενότητά μας και την αποφασιστικότητά μας. Έχω προτείνει άλλωστε στον κ. Τσίπρα να δοκιμάσει τη δική του εμβέλεια καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας αλλά δεν τολμά.

Και σε αυτούς που ζητούν να μην κάνω όσα έχω δεσμευτεί απέναντι στον ελληνικό λαό τους λέμε όχι ευχαριστώ.

Ο καθένας τον ρόλο του. Σε όσους θέλουν την Ελλάδα Μπανανπία, τους απαντώ “λάθος διεύθυνση”. Και σε εκείνους που ονειρεύονται αδύναμες κυβερνήσεις τους προειδοποιώ: Θα είμαστε απέναντί τους. Είμαι εκλεγμένος από το λαό και σε αυτόν τελικά λογοδοτώ».

Για τις επόμενες εκλογές ο πρωθυπουργός είπε ότι η επόμενη κάλπη είναι μια από τις πιο κρίσιμες της μεταπολίτευσης.

«Όχι μόνο επειδή μπροστά στις φουρτούνες το σκάφος της χώρα χρειάζεται σταθερό τιμόνι αλλά γιατί καλείται να αποφύγει και τον σκόπελο που λέγεται απλή αναλογική, μια παγίδα που άφησε πίσω του ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάροντας στην ακυβερνησία. Για αυτό και εμείς δεν μιλάμε για διπλές αλλά για εθνικές εκλογές δίνοντας στην πρώτη κάλπη το βάρος της τελικής.

Αυτή θα καθορίσει τελικά ποιος θα κυβερνήσει ώστε η δεύτερη να κάνει πιο ισχυρή και λειτουργική την επιλογή των πολιτών» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «χρειαζόμαστε καθαρές λύσεις και καθαρούς ορίζοντες. Στόχος μας είναι ένας: η αυτοδύναμη Ελλάδα με πρωταγωνίστρια τη Νέα Δημοκρατία».

«Έχει φανεί άλλωστε ότι μια κυβέρνηση της παράταξής μας αν και ενός κόμματος δεν είναι μόνο ενός χρώματος. Συνεπώς η δική μας αυτοδυναμία είναι εγγύηση για την αληθινή εθνική συνεργασία. Για τη συστράτευση των Ελληνίδων και των Ελλήνων που πιστεύουν στον υπεύθυνο πατριωτισμό αλλά και τον δραστικό εκσυγχρονισμό του τόπου μας» είπε ο πρωθυπουργός.

«Χρειαζόμαστε καθαρές λύσεις και καθαρούς ορίζοντες. Στόχος μας είναι ένας: η αυτοδύναμη Ελλάδα με πρωταγωνίστρια τη Νέα Δημοκρατία. Έχει φανεί άλλωστε ότι μια κυβέρνηση της παράταξής μας αν και ενός κόμματος δεν είναι μόνο ενός χρώματος.

Συνεπώς η δική μας αυτοδυναμία είναι εγγύηση για την αληθινή εθνική συνεργασία. Για τη συστράτευση των Ελληνίδων και των Ελλήνων που πιστεύουν στον υπεύθυνο πατριωτισμό αλλά και τον δραστικό εκσυγχρονισμό του τόπου μας».

«Το κεντρικό δίλημμα είναι σαφές: θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω; Είναι ένα δίλημμα που οικοδομείται και από άλλα σημαντικά ερωτηματικά.

Ποιο κόμμα σήμερα σε αυτές τις συνθήκες μεγάλης πόλωσης -που εμείς δεν επιδιώξαμε και δεν προκαλέσαμε- μπορεί τελικά να ενώσει τους Έλληνες; Αυτό που ζητά ανάπτυξη για όλους και στηρίζει τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας ή εκείνο που διαλαλεί ότι ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν;»

«Ποια παράταξη απέδειξε τελικά ότι μπορεί στην πράξη, όχι στα λόγια, να μειώσει φόρους, να ενισχύσει το εισόδημα, να φέρει νέες δουλειές; η ΝΔ με το χειροπιαστό το μετρήσιμο έργο ή ο ΣΥΡΙΖΑ με τις κλειστές τράπεζες, το αχρείαστο μνημόνιο και τα ατελείωτα ψέματα;

Και ποιος είναι τελικά ικανός να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τις κρίσεις θωρακίζοντας ταυτόχρονα την πατρίδα, αναπτύσσοντας την οικονομία και9 στηρίζοντας διαρκώς την κοινωνία;».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικεφαλής κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας ή ο Αλέξης Τσίπρας επικεφαλής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί, ας είμαστε ειλικρινείς.

Σε αυτά τα ερωτήματα θα απαντήσει αύριο στην κάλπη ο πολίτης. Έχει βιώσει δύο διαφορετικές τετραετίες, μπορεί και συγκρίνει, βλέπει τη θέση της χώρας άλλοτε τη βλέπει και σήμερα. Μπορεί να διακρίνει μια καλή κυβέρνηση που κάνει και λάθη από μια πραγματικά λάθος κυβέρνηση.

Μπορεί πια, 4 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξης Τσίπρας, 4 χρόνια Νέα Δημοκρατία και Κυριάκος Μητσοτάκης, να συγκρίνει την αλήθεια και τις πράξεις με τα συνθήματα και τις υποσχέσεις. Το ερώτημα το οποίο έθεσα στη ΔΕΘ, αν όχι εμείς ποιος, δεν το είπα με καμία δόση αλαζονείας, είμαι σίγουρος ότι οι Έλληνες στις επόμενε εκλογές θα απαντήσουν με μία ψήφο και τρεις λέξεις: σταθερότητα, συνέχεια και συνέπεια».

«Κλείνω, όπως άρχισα απευθυνόμενος στους μαχητές του κόμματος. Γιορτάζουμε 48 χρόνια ΝΔ σηκώνοντας το γάντι στην πρόκληση. Ανοίγουμε την εξόρμηση μας στην κοινωνία. Ερχόμαστε από μακριά και πάμε μακριά. Σας θέλω δίπλα μου για την πατρίδα, τη Δημοκρατία, την παράταξη».

iefimerida.gr

Τοπική Διαφήμιση
papahanasiou graviera2022 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button