Αυτοδιοίκηση

Παρέμβαση κατά της Δ.Ε.Η. από τη Δ.Ε.Υ.Α. Μεσολογγίου

epi-deh

Τους τελευταίους μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη ενώπιον της Ρ.Α.Ε, η διαδικασία εξέτασης των καταγγελιών των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσολογγίου και Ζακύνθου κατά της ΔΕΗ Α.Ε.

“Οι καταγγελίες έγιναν με αφορμή την απόφαση της ΔΕΗ Α.Ε. να προβεί σε διακοπές της ηλεκτροδότησης των ανωτέρω ΔΕΥΑ λόγω των οφειλών τους, αρνούμενη να διαπραγματευτεί έναν ουσιαστικό τρόπο διακανονισμού, ενώ παράλληλα με τις καταγγελίες τέθηκε και το ζήτημα της τιμολόγησης του ηλεκτρικού ρεύματος.

Μέχρι στιγμής, χάρη στην άμεση και ουσιαστική παρέμβαση της Ρ.Α.Ε., απετράπη η διακοπή της ηλεκτροδότησης των εγκαταστάσεων των Δ.ΕΥ.Α.

Η Ρ.Α.Ε. συνεχίζοντας την αρωγή της στην κατά το δυνατόν ουσιαστικότερη επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων, αποδέχτηκε το αίτημα ακρόασης των Δ.ΕΥ.Α. Ζακύνθου και Μεσολογγίου, διεξάγοντας τη σχετική διαδικασία στα γραφεία της, την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014.

Εκεί συζητήθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα που οδήγησαν στη συσσώρευση των οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. και στην διαρκή αύξησή τους, ενώ εξετάστηκαν προτάσεις εξεύρεσης άμεσων και βιώσιμων λύσεων στην καταβολή των οφειλόμενων. Στο θέμα αυτό βέβαια ήδη έχει γνωμοδοτήσει και ο Συνήγορος του Καταναλωτή, κατόπιν προσφυγής των Δ.Ε.Υ.Α. στη διαδικασία που προβλέπεται στο άρθρο 45 του νέου Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας. Έγινε κατανοητό ότι η όποια πρόταση καθίσταται ελκυστικότερη με την παροχή εγγυήσεων από τις Δ.Ε.Υ.Α.

Παράλληλα οι Δ.Ε.Υ.Α. έθεσαν και το ζήτημα της καλύτερης τιμολόγησης επαναλαμβάνοντας το πάγιο αίτημα για τη χορήγηση σε αυτές βιομηχανικού τιμολογίου, δεδομένου ότι οι εγκαταστάσεις του θεωρούνται εκ του νόμου βιομηχανικές. Επιπλέον ζήτησαν την εξέταση της χορήγησης εξατομικευμένου τιμολογίου με βάση τα ενεργειακά τους χαρακτηριστικά. Στα ζητήματα αυτά βέβαια καθοριστική είναι η συμβολή της Ε.Δ.Ε.Υ.Α., η οποία μέχρι στιγμής έχει προβεί σε ενέργειες για την διεκδίκηση σε πρώτη φάση του βιομηχανικού τιμολογίου”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, με το τέλος της ακρόασης δήλωσε:

«Όπως δεν ‘έχουμε αποδεχθεί να κόβεται το ρεύμα στα φτωχά νοικοκυριά, έτσι και δεν θα αποδεχθούμε η Ανώνυμη Εταιρεία που προσχηματικά ονομάζεται Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, να κόψει την ηλεκτροδότηση των αντλιοστασίων της ΔΕΥΑΜ, την ώρα που χαρίζει χρέη δις. ευρώ σε μεγάλες εταιρείες. Ευχαριστώ την Ρ.Α.Ε. για την παρέμβαση της και ζητώ από την ΚΕΔΕ να πάρει σαφή και ουσιαστική θέση. Ειδικά στην Αιτωλοακαρνανία και το διευρυμένο δήμο Μεσολογγίου, η ΔΕΗ μας χρωστά, δεν της χρωστάμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button