ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Παρεμβάσεις σήμανσης και ελέγχους στον δρόμο Καινούργιο-Παραβόλα ζητά ο δήμος Αγρινίου

Με σχετικό του έγγραφο από τον Αύγουστο του 2017 ο δήμαρχος Αγρινίου είχε ζητήσει από την αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας τη λήψη μέτρων σήμανσης άμεσης εφαρμογής, για την μείωση των ταχυτήτων των οχημάτων επί της Ε.Ο. Αγρινίου – Θέρμου που διέρχεται μέσα από τον οικισμό Καινούργιο.

Οι απαιτούμενες παρεμβάσεις αναφέρονταν σε Τεχνική Έκθεση.


Ακόμα στο εν λόγω έγγραφο, πρόπερσι, επισημάνθηκε ρητά ότι «Οι κατά τα ανωτέρω άμεσες παρεμβάσεις σήμανσης (τοποθέτηση πινακίδων, ανακλαστήρων οδοστρώματος, διαγραμμίσεις) δύναται να υλοποιηθούν άμεσα από το Δήμο Αγρινίου, εφόσον υπάρξει σχετική έγκριση από την υπηρεσία σας» .

Έως σήμερα , επισημαίνει με το νέο του έγγραφο ο κ. Παπαναστασίου, δεν έχει υπάρξει καμία ενέργεια εξουσιοδότησης του Δήμου Αγρινίου για την υλοποίηση των παραπάνω εργασιών σήμανσης, παρά μόνο μια γραπτή απάντηση για την αρμοδιότητα έγκρισης της μείωσης του επιτρεπόμενου ορίου ταχύτητας της Ε.Ο. , ζήτημα το οποίο, όπως αναφέρει, δεν σχετίζεται με τα αναφερόμενα στο αρχικό έγγραφό.

Λαμβάνοντας υπόψη πρόσφατα ατυχήματα στην ίδια Ε.Ο. και εντός του οικισμού Παραβόλα, επαναφέρει το αίτημα για λήψη άμεσων μέτρων συντήρησης της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης, καθώς και την λήψη των προτεινόμενων από την Υπηρεσία σας μέτρων μείωσης της υπερβολικής ταχύτητας των οχημάτων
“Επειδή πρόκειται για ιδιαίτερα επικίνδυνα σημεία για την οδική ασφάλεια, παρακαλούμε για την απάντηση από την υπηρεσία σας προκειμένου να εγκριθούν και να εφαρμοστούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις σήμανσης”, καταλήγει το έγγραφο του δήμου Αγρινίου.

Ο κ. Παπαναστασίου έστειλε και δεύτερο έγγραφο χθες Δευτέρα, αυτή τη φορά στον Διευθυντή Αστυνομίας Ακαρνανίας και την διοίκηση της Τροχαίας με αίτημα την ενίσχυση της αστυνόμευσης και ελέγχων παραβάσεων στο δρόμο Αγρίνιο – Παραβόλα.

Αναλυτικά:

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, δυστυχώς πληθαίνουν τα τροχαία ατυχήματα που σημειώνονται, κυρίως στις Δημοτικές Κοινότητες Καινουργίου και Παραβόλας. Μετά το πρόσφατο συμβάν στην Παραβόλα η ανησυχία των κατοίκων που από καιρό είναι έκδηλη, καθίσταται απόλυτα δικαιολογημένη.

Η δική μου φωνή ενώνεται με των κατοίκων της περιοχής που ζητούν τώρα, περισσότερο από ποτέ την ενίσχυση των μέτρων. Σ

υμμερίζομαι την ανησυχία όλων και θεωρώ χρέος μου να στηρίξω το πάγιο αίτημα των πολιτών για αύξηση των περιπολιών και των ελέγχων. Είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί ουσιαστικά η δύναμη της τροχαίας που θα επιτηρεί την κυκλοφορία, σε όλες τις κοινότητες κατά μήκος της λίμνης Τριχωνίδας, πόσο μάλλον σε μια εποχή που η κίνηση από και προς τα καταστήματα εστίασης που λειτουργούν παραλίμνια, αυξάνεται αλματωδώς.

Εκτός από τις ανάγκες αστυνόμευσης της πόλης, πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι ανάγκες των υπολοίπων Δημοτικών Ενοτήτων, με έμφαση στις παραπάνω περιοχές ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητές τους.

Επιπλέον, πιστεύω ότι, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, απαιτείται σχεδιασμός και δραστηριοποίηση συνεργείων που θα εξασφαλίζουν συνθήκες ασφάλειας και απρόσκοπτης λειτουργίας των σχολείων και την προστασία της μαθητικής κοινότητας (μαθητών, εκπαιδευτικών) καθώς και των σχολικών συγκροτημάτων.

Εμείς ως δημοτική αρχή είμαστε στη διάθεσή σας να προχωρήσουμε σε ενέργειες που θα μας υποδείξετε ώστε να διασφαλιστεί η κυκλοφοριακή ασφάλεια των πολιτών.

Είμαι βέβαιος ότι από κοινού θα πετύχουμε η αστυνομία να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες της καθημερινότητας του πολίτη με μία παρουσία αστυνομικών δυνάμεων που θα τους παρέχει ασφάλεια και θα αποτρέψει στο μέτρο του δυνατού άλλα ατυχήματα.

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou tsalafouti Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button