Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Γραμματικού: Πανηγυρίζει την Παρασκευή το παρεκκλήσι της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου εορτάζει και πανηγυρίζει με κάθε εκκλησιαστική τάξη, το Ιερό παρεκκλήσι της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού που βρίσκεται κάτωθεν του Ιερού Ναού Αποστόλου Φιλίππου Γραμματικούς.

Το πρόγραμμα της εορτής έχει ως εξής:

Το απόγευμα της Παρασκευής 13 Σεπτεμβρίου στις 19:00 μμ θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και θείου Κηρύγματος.


Το πρωί της εορτής θα τελεσθεί η Ακολουθία του Όρθρου , η τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και εν συνεχεία Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος.

Στο παρεκκλήσι της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού κατόπιν εγκρίσεως του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας & Ακαρνανίας, κατασκευάσθηκε το 2013, το Κέντρο Νεότητας του Ιερού Ναού Αποστόλου Φιλίππου Γραμματικούς.

Επίσης, πέρα των ομιλιών, του κύκλου γυναικών, του Κύκλου μελέτης Αγίας Γραφής και του κατηχητικού σχολείου που γίνεται στο χώρο αυτό, ο προσκυνητής μπορεί να θαυμάσει εκτός της δανειστικής βιβλιοθήκης και ένα πρωτοποριακό, σύγχρονο Μουσείο Εκκλησιαστικών Κειμηλίων μοναδικό στην ευρύτερη περιοχή αποτελούμενο από πολλά Εκκλησιαστικά βιβλία παλαιοτέρων εποχών, 2 άπασες Ιερατικές στολές κεκοιμημένων πλέον Ιερέων που διηκόνησαν τον άνωθι Ιερό Ναό πριν πολλά χρόνια, Εκκλησιαστικά σκεύη, λειτουργικά βιβλία και είδη λατρείας περασμένου αιώνα, από την ζωή της Ορθοδόξου Εκκλησίας.


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button