Δυτική Ελλάδα

Παρέδωσε βοήθεια στην Κεφαλονιά το Ε.Κ. Αγρινίου

epi-eka

Το Ε.Κ.Α. ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ( Π.Α.ΜΕ.) για έμπρακτη συμπαράσταση στο δοκιμαζόμενο, από το σεισμό , λαό της Κεφαλονιάς, παρέδωσε στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς  το Σάββατο 15/2/2014 τρόφιμα, ρουχισμό, υγειονομικό υλικό και διάφορα είδη πρώτης ανάγκης  που συγκέντρωσε με τη συνδρομή των σωματείων  μελών του αλλά και των  φορέων , των  εργαζομένων  και του  λαού  της περιοχής  .

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Διοίκησης του Ε.Κ. Αγρινίου:

 “Το κάλεσμα , που βρήκε μεγάλη ανταπόκριση  στους εργαζόμενους της περιοχής , συνέβαλε στην κατεύθυνση της έκφρασης  της ταξικής εργατικής αλληλεγγύης ,που δεν έχει καμία σχέση με την ψεύτικη «φιλανθρωπία».

Εκτιμούμε ότι είναι μεγάλες οι ευθύνες της πολιτείας, των κυβερνήσεων , της συγκυβέρνησης Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ ,  των  κομμάτων του Ευρωμονόδρομου  και  της τοπικής διοίκησης δήμων και περιφέρειας , γιατί, ενώ  γνωρίζουν ότι η χώρα μας είναι σεισμογενής  περιοχή, αντιμετωπίζουν την αντισεισμική – αντιπλημμυρική θωράκισης και προστασία σαν κόστος .Τα απαραίτητα μέτρα αντισεισμικής θωράκισης επί της ουσίας είναι ανύπαρκτα , αφού βλέπουμε να καταρρέουν δημόσια κτίρια , υποδομές κ.α.

Είναι επιτακτική ανάγκη, για την προστασία του λαού ,η δημιουργία εθνικού κατασκευαστικού φορέα που θα έχει σα γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, για ασφαλή κατοικία και υποδομές κ.α. Η Ε.Ε. δε θεωρεί επιλήψιμες τις σχετικές δαπάνες. Είναι εγκληματική η συνέχιση μιας τέτοιας πολιτικής  που αφήνει το λαό απροστάτευτο, χωρίς καμιά μελέτη και σχεδιασμό.

Γι’ αυτό απαιτούμε άμεσα λήψη μέτρων αντισεισμικής θωράκισης – αντιπλημμυρικής προστασίας , την κάλυψη αναγκών πολιτιστικού κι αθλητικού περιεχομένου , δημιουργία σύγχρονων ασφαλών εργατικών κατοικιών που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button