Γεγονότα

Παραβόλα: Ακινητοποιήθηκε λεωφορείο λίγο πριν την αναχώρηση σχολικής εκδρομής

epi-touristiko-leoforeioΔίωρη καθυστέρηση σημείωσε η εκδρομή των μαθητών του λυκείου της Παραβόλας σήμερα το πρωί. Αιτία,  οι έλεγχοι που έγιναν από την Τροχαία του Αγρινίου στο σχολικό λεωφορείο που επρόκειτο να μεταφέρει τους μαθητές στη Θεσσαλονίκη για την τετραήμερη εκδρομή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr οι αστυνομικοί της Τροχαίας ακινητοποίησαν το λεωφορείο όταν διαπιστώθηκε πως ο οδηγός δεν έφερε μαζί του ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Όπως ήταν φυσιολογικό οι αστυνομικοί δεν υπήρχε περίπτωση να επιτρέψουν την αναχώρηση του λεωφορείου. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση και καταγγελίες από γονείς και μαθητές. Τελικά χρειάστηκε να περάσει αρκετός χρόνος, περίπου δυο ώρες, ώστε ο οδηγός να προσκομίσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο και να επιτραπεί η αναχώρηση του λεωφορείου με τους μαθητές και τους συνοδούς τους.

Σήμερα πέντε συνολικά σχολεία είχαν προγραμματίσει εκδρομές και από το πρωί και στις πέντε περιπτώσεις έγιναν έλεγχοι από την Τροχαία του Αγρινίου.  Έλεγχοι που αφορούσαν στα έγγραφα των οχημάτων, την κατάσταση τους, τα ελαστικά, αλλά και την κατάσταση των οδηγών.  Μάλιστα είναι αξιοσημείωτο πως για τα δρομολόγια των λεωφορείων από την Τροχαία παρέχεται ενημέρωση και στις υπηρεσίες Τροχαίας των περιοχών απ’όπου τα λεωφορεία διέρχονται, ώστε να γίνονται και καθ’οδόν έλεγχοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button