Δυτική Ελλάδα

Παρατηρήσεις και διαφωνίες του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας για το "Εξοικονομώ κατ' οίκον ΙΙ"

epi-exoikonomo-kat-oikon

“Το πρόγραμμα “Εξοικονομώ κατ΄ οίκον ΙΙ” που πρόκειται να υλοποιηθεί στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 όπως προκηρύχτηκε με το ΦΕΚ 756/Β/ 2-3-2018 θεωρούμε ότι στηρίζεται σε λανθασμένη φιλοσοφία”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Διοίκησης του Περιφερειακού Τμήματος Αιτωλοακαρνανίας του ΤΕΕ.

“Το σημαντικότερο κριτήριο επιλογής των δικαιούχων”, επισημαινεται συγκεκριμένα,  “είναι η σειρά προτεραιότητας της αίτησης υπαγωγής γεγονός, που απέχει σημαντικά από κάθε επιστημονική ή ενεργειακή τεκμηρίωση”.

Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής:
“Η φιλοσοφία του προγράμματος θα έπρεπε να κινείται στη βάση της αντικειμενικής αξιολόγησης των προτάσεων με μοναδικό κριτήριο το ποσοστό ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών.

Θα πρέπει να θεσπιστεί μοριοδότηση ανάλογη με το ποσοστό αυτό διότι δεν είναι δυνατόν να κρίνονται το ίδιο δυο κατοικίες με διαφορετικές παρεμβάσεις, που θα έχουν ως συνέπεια διαφορετικό ποσοστό ενεργειακής αναβάθμισης.
Θεωρούμε επίσης ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα εύλογο διάστημα δοκιμαστικής λειτουργίας της πλατφόρμας , διότι είναι βέβαιο ότι λόγω του αυξημένου όγκου των προτάσεων θα υπάρξει δυσλειτουργία. Ήδη η πλατφόρμα του Buildingcert στην οποία γίνεται η καταχώρηση από τους ενεργειακούς επιθεωρητές των στοιχείων κι αρχείων για την έκδοση των Ενεργειακών Πιστοποιητικών έχει “πέσει” αρκετές φορές και για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είναι δυνατή η χρήση της.
Με γνώμονα όλα τα προαναφερθέντα θεωρούμε, ότι θα πρέπει η φιλοσοφία του προγράμματος να εξεταστεί εκ νέου και να δοθεί παράταση έναρξης υποβολής τουλάχιστον μέχρι 15 Απριλίου 2018 , κατά την διάρκεια της οποίας, θα είναι εφικτή η δοκιμαστική λειτουργία της πλατφόρμας.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button