ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Παράταξη Καμμένου για εκτροπή Αχελώου: “Η κυβέρνηση αγνοεί προκλητικά τους Αιτωλοακαρνάνες”

Η δημοτική παράταξη του Δήμου Αγρινίου “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία” με επικεφαλής τον Σταύρο Καμμένο, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κάνει λόγο για αδιαφορία της Κυβέρνησης για τις νομικές και πολιτικές αποφάσεις του παρελθόντος αναφορικά με την εκτροπή του Αχελώου. Όπως αναφέρει, “αγνοεί προκλητικά τους Αιτωλοακαρνάνες, τις θέσεις των οποίων δεν ανέχεται ούτε να τις ακούσει”. Με την ανακοίνωσή της μάλιστα η παράταξη καλεί φορείς στην οργάνωση συλλαλητηρίου κατά της εκτροπής του Αχελώου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης αναφέρει:

“Να λοιπόν που ένα θέμα , το οποίο είχε κλείσει νομικά (με 6 αποφάσεις του ΣτΕ, και κυρίως την τελευταία υπ αριθμ 26/2014), αλλά και πολιτικά με τις αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση των ΑΡΙΣΤΩΝ, με τους τοπικούς αντιπροσώπους της να «ποιούν την νήσσαν» , το επαναφέρει αδιαφορώντας πλήρως για όλα τα παραπάνω. Και όχι μόνο αυτό. Δρομολογεί τις εξελίξεις για την εκτροπή του Αχελώου, αγνοώντας ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ τους Αιτολοακαρνάνες, τις θέσεις των οποίων δεν ανέχεται ούτε να τις ακούσει. Πώς αλλιώς εξηγείται η καθολική έλλειψη εκπροσώπησης του Νομού στη σύσκεψη που διοργανώθηκε από τον Υπουργό Επικρατείας στην Αθήνα, με τη συμμετοχή όμως ΟΛΩΝ των Θεσσαλών εκπροσώπων. Οι οποίοι μάλιστα δεν δίστασαν με ανακοίνωσή τους να μας θυμίσουν , ότι όλοι οι παράγοντες κυβερνητικοί και αντιπολιτευόμενοι, πήραν το μήνυμα, και δύσκολα θα μπορούν να αγνοήσουν την ομόθυμη απαίτηση των Θεσσαλών.

Στον αντίποδα όλων αυτών των ενεργειών, οι δικοί μας κυβερνητικοί βουλευτές δεν εξέδωσαν ούτε μια ανακοίνωση , δεν εξέφρασαν την παραμικρή αντίδραση και αντίλογο δια του θεσμικού τους ρόλου. Φαίνεται ότι είναι ικανοποιημένοι από τα υπόλοιπα και σημαντικά που έχουν πετύχει για το νομό (Πανεπιστήμιο, σύνδεση με την Ιόνια οδό,τιμές ελαιοπαραγωγών, μείωση ανεργίας στο νομό κλπ). Το ίδιο δυστυχώς πράττει μέχρι στιγμής τόσο η Περιφέρεια όσο και η Μητρόπολη Αιτ/νίας με το τόσο σοβαρό για το μέλλον της Αιτωλοακαρνανίας και του κλίματος θέμα.

Η παράταξή μας , συντασσόμενη πάντα με τα ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου, αλλά και με τις θέσεις της συντονιστικής επιτροπής φορέων Αιτωλοακαρνανίας , όπως αυτές αποτυπώθηκαν στο κείμενο-απόφαση της τελευταίας συνεδρίασης, θέσεις που κατά την άποψή μας οφείλουν να συνυπογράψουν το σύνολο των επιστημονικών φορέων, των συνδικαλιστικών οργανώσεων, των ενώσεων αγροτών και κτηνοτρόφων, της Μητρόπολης Αιτ/νίας και φυσικά οι Δήμαρχοι, ο περιφερειάρχης και οι βουλευτές του Νομού όλων των κομμάτων, ΚΑΛΕΙ όλους τους παραπάνω να συντονιστούμε και να οργανώσουμε ΑΜΕΣΑ συλλαλητήριο κατά της εκτροπής του Αχελώου, κινητοποιώντας όλο τον πληθυσμό του Νομού.

Επιτέλους να πάψουμε πιά ως πόλη και ως νομός να περιμένουμε το επόμενο πλήγμα . Να αρχίσουμε , ορθώνοντας το ανάστημά μας, να θέτουμε και να κατακτούμε στόχους”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button