ΠαναιτωλικοςΡοή Ειδήσεων

Το πλαίσιο της προγραμματικής συνεργασίας των Δημοτικών Παρατάξεων στον Δήμο Αμφιλοχίας

Δόθηκε στη δημοσιότητα το πλαίσιο της Προγραμματικής Συνεργασίας των Δημοτικών Παρατάξεων στο Δήμο Αμφιλοχίας και συγκεκριμένα «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ» με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Κατσούλα, της «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» με επικεφαλής τον κ. Μάρκο Βασίλα και της «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΒΑΛΤΙΝΩΝ» με επικεφαλής την κ. Σοφία Ανδρίκουλα

Στην κοινή ανακοίνωση αναφέρεται:

“Η έναρξη της νέας θητείας στην τοπική αυτοδιοίκηση λαμβάνει χώρα υπό τις νέες συνθήκες που ορίζει ο νόμος της απλής αναλογικής (Ν. 4555/2018). Στο Δήμο Αμφιλοχίας, και βάσει των αποτελεσμάτων της εκλογικής διαδικασίας της 26ης Μαΐου, εξελέγησαν 27 δημοτικοί σύμβουλοι προερχόμενοι από 5 δημοτικές παρατάξεις, οι περισσότερες που έχουν υπάρξει ποτέ στην ιστορία του Δήμου.

Οι αλλαγές που επέφερε ο Ν. 4623/2019 διευκόλυναν το Δήμαρχο στην διοίκηση του Δήμου. Παρόλα αυτά πεποίθησή μας είναι ότι τα προβλήματα, που καλείται να αντιμετωπίσει ο Δήμος είναι σύνθετα και διαχρονικά και θα αντιμετωπιστούν καλύτερα με την συνεργασία των τριών παρατάξεών μας.

Με την ενέργειά μας αυτή θεωρούμε ότι ανταποκρινόμαστε, αφενός στις επιτακτικές ανάγκες του Δήμου και αφετέρου στη βούληση της κοινωνίας για συνεργασία μεταξύ αυτών των παρατάξεων. Προφανώς, στο πλαίσιο της σωστής λειτουργίας κάθε δημοτικής αρχής, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η σωστή θεσμική λειτουργία όλων των δημοτικών συμβούλων, μέρος των οποίων θα πρέπει να ελέγχει από τη θέση της αντιπολίτευσης τους ασκούντες διοίκηση.

Ξεκινάμε, λοιπόν, μία συνεργασία σε καθαρά αυτοδιοικητική βάση. Η κάθε παράταξη διατηρεί την ανεξαρτησία της. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η συνεργασία αυτή μπορεί να αρθεί αν προκύψουν προβλήματα ή ασυμφωνίες με ανάλογη ανακοίνωση – ενημέρωση.

Με βάση την πρόταση του Δημάρχου Γεωργίου Κατσούλα, συζητήσαμε και συνδιαμορφώσαμε συμφωνία και ξεκινάει έτσι μια νέα θητεία που συνιστά για το Δήμο Αμφιλοχίας μία πρωτόγνωρη κατάσταση, καθώς η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου σχηματίζεται από τη προγραμματική συμφωνία για τη συνεργασία τριών παρατάξεων. Αυτή η πλειοψηφία συνιστά από μόνη της μια πολύ σημαντική δημοκρατική κατάκτηση.

Φιλοδοξούμε και δεσμευόμαστε απέναντι στους πολίτες, με κύριο γνώμονα τον σεβασμό απέναντι στους ψηφοφόρους μας, πως μέσα από τη συνεργασία θα μπορέσουμε να λύσουμε προβλήματα της καθημερινότητας, αλλά θα σχεδιάσουμε τις αναγκαίες παρεμβάσεις και για το αναπτυξιακό μέλλον του δήμου μας. Θέλουμε και μπορούμε να συμβάλουμε στην βελτίωση της λειτουργίας της αυτοδιοίκησης με προτάσεις και πρωτοβουλίες που θα ξεπερνούν τα στενά πλαίσια του Δήμου Αμφιλοχίας.
Η συνεργασία μας αυτή στηρίζεται σε αρχές, τις οποίες πρέπει να ανακτήσουμε ως δήμος, αλλά και σε αξίες που πρέπει να αναδείξουμε ως κοινωνία.

Μας ενώνει η ομόφωνη απόφασή μας:

• Για τη διαφάνεια και τη χρηστή Διοίκηση
• Για την ορθολογική οργάνωση και αποτελεσματική λειτουργία των Υπηρεσιών του Δήμου και των εποπτευόμενων φορέων του
• Για τη στενή συνεργασία με τα συμβούλια των κοινοτήτων
• Για τη διαβούλευση με τα θεσμοθετημένα όργανα και τους συλλόγους του δήμου.
• Για την πλήρη ενημέρωση των δημοτών σχετικά με τα θέματα του Δήμου και τις προτεινόμενες λύσεις

Ο ορισμός των στελεχών που θα αναλάβουν την υλοποίηση του έργου ανά τομέα είναι ευθύνη της κάθε παράταξης. Η συνεργασία των τριών παρατάξεων στηρίζεται στην ειλικρίνεια, τη νομιμότητα, τη διαφάνεια και την προτεραιότητα, που δίνουμε για την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και του δημοσίου χρήματος χωρίς καμία έκπτωση.

Σ’ αυτή μας την προσπάθεια θέλουμε και το δημότη ενεργό!
Ο Δήμος Αμφιλοχίας μας χρειάζεται όλους και ενωμένους για τους κοινούς στόχους!
Γ. ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ, Μ. ΒΑΣΙΛΑΣ, Σ.ΑΝΔΡΙΚΟΥΛΑ”.

e.maistros.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button