Δυτική Ελλάδα

Παράταση μέχρι την Παρασκευή για τα τέλη κυκλοφορίας

epi-teli-kykloforias

Παράταση μέχρι την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου έδωσε τελικά το Υπουργείο Οικονομικών για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.

Όπως αναφέρει το ΥΠΟΙΚ, “επειδή η προσέλευση παραμένει πολύ υψηλή και προς διευκόλυνση των πολιτών την ημέρα της παραμονής του νέου, έτους η εμπρόθεσμη πληρωμή θα μπορεί να γίνεται μέχρι και την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014.

Είναι πραγματικά αξιέπαινη η προσέλευση των πολιτών στα σημεία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας. Ευχαριστούμε πολύ όσους ήδη ανταποκρίθηκαν έγκαιρα και με συνέπεια στην υποχρέωσή τους”.

“Παίζει” σιωπηλή παράταση για κλειδάριθμο

Εν τω μεταξύ σε σιωπηρή παράταση για την παραλαβή νέων κλειδαρίθμων από τις Δ.Ο.Υ προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών, την ώρα που χιλιάδες φορολογούμενοι στοιβάζονται και σήμερα σε ατελείωτες ουρές τις εφορίες.

Η παράταση για τον κλειδάριθμο, είναι η τρίτη κατά σειρά, με την πρώτη να λήγει εδώ και περίπου δύο χρόνια, στερώντας την όποια δικαιολογία σε όσους διαμαρτύρονται για την ταλαιπωρία.

Από τους 900.000 υπόχρεους σε παραλαβή νέων κλειδαρίθμων εκτιμάται πως παραπάνω από τους μισούς, μέχρι σήμερα δεν έχουν προσέλθει στο τμήμα Μητρώου των Δ.Ο.Υ.

Όσοι δεν λάβουν εγκαίρως τους νέους κλειδαρίθμους, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να υποστούν κανένα οικονομικό πρόστιμο. Δεν θα μπορούν, όμως, να μπουν στο σύστημα taxis, για οποιαδήποτε φορολογική τους υποχρέωση και θα πρέπει να υποβάλλουν νέα αίτηση για τη λήψη νέων κλειδαρίθμων.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών εκτιμάται πως αρκετές χιλιάδες φορολογουμένων δεν θα προσέλθουν καθόλου στις Δ.Ο.Υ καθώς οι κλειδάριθμοι που διαθέτουν, είτε δεν χρησιμοποιούνται πια (π.χ λόγω θανάτου) ή αντιστοιχούν σε «μαϊμού» ΑΦΜ.

Οι φορολογούμενοι πάντως θα πρέπει να έχουν υπόψη ότι οι Δ.Ο.Υ θα παραμείνουν κλειστές την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή (με εξαίρεση ειδικές περιπτώσεις) προκειμένου να γίνει προσαρμογή των συστημάτων τους στις διατάξεις του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών που ενεργοποιούνται από την 1η Ιανουαρίου. Επομένως αν σκοπεύουν να πάνε στην εφορία τους για κλειδάριθμο από το νέο έτος, θα πρέπει να το σκεφτούν για μετά τα Φώτα.

Σε αντιδιαστολή με τον κλειδάριθμο, όσοι δεν πληρώσουν σήμερα τυχόν δόσεις για φόρο εισοδήματος ή ΦΑΠ, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι από την 1η Ιανουαρίου θα αρχίσει να μπαίνει μηνιαίος τόκος στην ληξιπρόθεσμη οφειλή τους (το επιτόκιο δεν έχει ακόμα καθοριστεί αλλά προβλέπεται και θα υπάρξει σχετική απόφαση εντός των ημερών) και μετά την πάροδο διμήνου έρχεται πρόστιμο 10%.

http://www.euro2day.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button