ΕργασίαΡοή Ειδήσεων

Κοινωφελής Εργασία Δασαρχεία: Παράταση της εργασίας για 5.066 εργαζόμενους με νέες αποδοχές

Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Υφυπουργού Νάσου Ηλιόπουλου σχεδιάζεται άμεσα τη τροποποίηση της αρχικής απόφασης για τη συνέχιση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για τους 5.066 εργαζόμενους σε δασαρχεία της χώρας για την κάλυψη των αναγκών, με στόχο τον επανακαθορισμό της συνολικής χρονικής διάρκειας του προγράμματος.

Αυτό ανέφερε, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου. Σύμφωνα με τον ίδιο θα υπάρξει συνέχιση της απασχόλησης και μετά το πέρας της προβλεπόμενης, για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, το οποίο θα ορισθεί στη νέα τροποποιητική Κοινή Υπουργική Απόφαση.


Επιπλέον, οι εργαζόμενοι θα ασφαλίζονται εφεξής στον κωδικό ασφάλισης της απασχόλησής τους, δηλαδή ως δασεργάτες και μάλιστα με παράλληλη αναδρομική διόρθωση του κωδικού της ασφάλισής τους.

Τέλος, η μηνιαία αμοιβή των εργαζομένων θα αυξηθεί σύμφωνα με το νέο νομοθετημένο κατώτατο μισθό (650 ευρώ ) και θα καταβληθεί από 1.2.2019.

Σίγουρα η απόφαση αυτή αποτελεί όχι μόνο μια πρώτη δικαίωση για τους εργαζόμενους, αλλά θα τους δώσει και τη δυνατότητα να υπερασπιστούν καλύτερα τους στόχους του προγράμματος, που είναι η απόκτηση της απαραίτητης δεξιότητας και εμπειρίας, ώστε την ερχόμενη αντιπυρική περίοδο να είναι και αποτελεσματικότεροι στην αξιοποίηση τους.

aftodioikisi.gr

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pistiolas omilia 1000x563 (1) Πολιτική Διαφήμιση
pap tsalafouti bruschetta 1000x563px copy Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button