Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Παράταση δηλώσεων για τα ακαθάριστα οικόπεδα μέχρι 15 Ιουλίου

Παράταση για την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης στο Εθνική Μητρώο τήρησης μέτρων προληπτικής πυροπροστασίας ιδιοκτησιών.

Παρατείνεται μέχρι 15 Ιουλίου 2024 η υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης, για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων πυροπροστασίας ιδιοκτησιών , στο Εθνικό Μητρώο Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας Ιδιοκτησιών του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.


Η υποβολή των Υπεύθυνων Δηλώσεων γίνεται στην διεύθυνση https://akatharista.apps.gov.gr/ καθώς και στον ιστότοπο του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας https://civilprotection.gov.gr/

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στο Τμήμα Περιβάλλοντος της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου (Τηλ. επικοινωνίας: 26413-60627-631-636)

Ενημερώνει και ο δήμος Ναυπακτίας

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε την παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων στην πλατφόρμα akatharista.apps.gov.gr μέχρι τις 15.07.2024.

Όλοι οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές, μισθωτές και υπομισθωτές οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι, επιπλέον των υποχρεώσεων του καθαρισμού και της αποψίλωσης των ιδιοκτησιών τους, θα πρέπει να προβαίνουν στην υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης ως προς την εκπλήρωση των υποχρεώσεων πυροπροστασίας των ιδιοκτησιών τους στο Εθνικό Μητρώο Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας Ιδιοκτησιών του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο άρθρο 31, παρ. 4 του Ν. 5075/2023 (ΦΕΚ Α’ 206/12-12-2023) και την υπ. Αριθμό 20/2024 Πυροσβεστική Διάταξη ( ΦΕΚ Β’ 2695/9-5-2024).

Στους υπόχρεους που δεν υποβάλλουν την Δήλωση Καθαρισμού ιδιοκτησίας σύμφωνα με την παρ. 5 του ανωτέρου άρθρου 31, επιβάλλεται πρόστιμο ύψους χιλίων (1.000) ευρώ.

Χορηγούμενη

2 Σχόλια

  1. Εγώ τα καθαρησα 20 Ιουνίου εσείς αν το ελέγξετε τέλος Ιουλίου με αρχάς Αυγούστου με τις απογευματινές μπορείς ή από γείτονες που ποτίζουν με κανόνια και μπεκ τα αγροτεμάχια τους θα ξαναφορτώσουν τα χόρτα. Τι εμείς θα είμαστε στην πλάτη με ένα χορτοκοπτικό; ή θα πληρώνουμε μεροκάματα εργάτες κάθε 3 εβδομάδες!!! Το λέω αυτό γιατί ξεζουμισατε τον κόσμο να πληρώνει χωρίς να έχει, γιατί ΕΣΕΙΣ και οι 300 κόψατε μησθους, συντάξεις, ανεβάσατε όλα τα Αγαθά, καύσιμα κλπ. Μην γελαστειτε και έρθετε για ελελεγχο μετά από ένα μήνα και τα σαΐνια σας βεβαιώσουν παραβάσεις γιατί χόρτα είναι και ξαναφυτρωνουν, γιατί θα γελάσει ο κάθε πικραμένος.

  2. Κύριοι και Κυρίες του οργανωμένου Κρατικού Μηχανισμού!!!
    Κάθε χρόνο, επί σειρά Ετών καθαρίζω τα αγροτεμάχια μου και τα οικόπεδα μου εντός και εκτός του Αστικού ιστού.
    Έτσι έπραξα και φέτος ΌΧΙ γιατί βγήκε αυτός ο Νομός να δηλώνονται αλλά γιατί αυτό κάνω χρόνια τώρα.
    Υπάρχει όμως ένα τεράστιο ΠΡΌΒΛΗΜΑ!!!! ΤΟ ΚΑΕΚ που δηλώσαμε στα Κτηματολογιο όταν μπαίνεις στο σηστηματος δεν υπάρχει γιατί δεν έχουν αναρτηθεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button