ΠροτεινόμεναΡοή Ειδήσεων

Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ Αγρινίου από αγρότες (φωτο)

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας προχώρησε σε κινητοποίηση στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Αγρινίου σήμερα Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου

Μετά και τις πρόσφατες και εκτεταμένες καταστροφές σε καλλιέργειες στην περιοχή, οι συνδικαλιστές αγρότες διαμαρτύρονται για το ότι ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει όλα τα ζημιογόνα αίτια, τα πορίσματα των ζημιών να μην έχουν βγει , καθυστερούν από την άνοιξη πόσο μάλλον η καταβολή των αποζημιώσεων.

Ετσι σήμερα προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Οργανισμού στο Αγρίνιο, ζητώντας παράλληλα άμεση καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών , όπως και αποζημίωση στο 100% της απολεσθείσας παραγωγής.

Το πλαίσιο διεκδικήσεων της Ομοσπονδίας προβλέπει:


– Μείωση του κόστους παραγωγής με άμεσα μέτρα: κατάργηση ΕΝΦΙΑ, μείωση των εμμέσων φόρων, κατάργηση ΦΠΑ για αγροτικά φάρμακα και εφόδια, αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές – Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.

– Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας.

– ΕΛΓΑ δημόσιος φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση και όχι να στηρίζεται μόνο στις ασφαλιστικές εισφορές μας. ΕΛΓΑ που να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους, χωρίς εξαιρέσεις και σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

– Αποζημίωση στο 100% για την παραγωγή που χάθηκε από την «ακαρπία» και τις καταστροφές λόγω καύσωνα και πλημμυρών.
– Άμεσα να αναρτηθούν οι εκτιμήσεις ζημίας που εκκρεμούν αδικαιολόγητα.
– Να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
– Πλαφόν στις καλλιέργειες που να ανταποκρίνεται στην πραγματική παραγωγή.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button