Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Αγρίνιο για το Πανεπιστήμιο (φωτο)

Παράσταση διαμαρτυρίας έλαβε χώρα στην πλατεία Δημοκρατίας πρωτοβουλία φοιτητών του Τμήματος ΔΠΠΝΤ για τις εξελίξεις που αφορούν το Πανεπιστήμιο.

Άλλωστε, τα σχέδια της κυβέρνησης για το μέλλον της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Αιτωλοακαρνανία προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.

Σήμερα στο Αγρίνιο για ακόμη μία φορά οι φοιτητές του ΔΠΠΝΤ ζήτησαν την επανίδρυση του τμήματος.

Ακόμη, στη διαμαρτυρία συμμετείχαν φοιτητές, απόφοιτοι του ΔΠΠΝΤ καθώς και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας που αντιδρά στην μεταφορά του Ιστορικού – Αρχαιολογικού στην Πάτρα.


Η παράσταση διαμαρτυρίας είχε συμβολικό χαρακτήρα λόγω της πανδημίας αλλά και με αφορμή της έλευσης στην πόλη της Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι φοιτητές θα συνεχίσουν τις συμβολικές κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες.

Η ανακοίνωση φοιτητών του Τμήματος ΔΠΠΝΤ:

«Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε συμβολική κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία Αγρινίου, ώστε να δείξουμε την αντίθεση μας στα σχέδια της κυβέρνησης σχετικά με την κατάσταση του τμήματος μας αλλά και συνολικότερα τις εξελίξεις στην παιδεία.

Εδώ και 2 χρόνια μετά απο την ψήφιση του ν.Γαβρόγλου και την άδικη κατάργηση του ΔΠΠΝΤ, είμαστε στον δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης της επανίδρυσης του τμήματος μας. Έχουμε δώσει όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να ανατρέψουμε την κατάσταση και να πάρουμε πίσω αυτό που αδίκως μας έκλεψαν χωρίς καμία αιτιολόγηση και καμία σοβαρή δικαιολογία. Το Υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε αυτό το έργο επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα επι κυβερνήσεως ΝΔ φαίνεται να το ολοκληρώνει. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση κρατάει επιδεικτικά τα Πανεπιστήμια εδω και 1 χρόνο περίπου κλειστά, χωρίς να έχει πάρει τα απαραίτητα μέτρα για την επιστροφή μας στους χώρους εκπαίδευσης, θέλοντας να φιμώσει κάθε φωνή αντίδρασης και αντίστασης στα σχέδια της.

Ενημερώνουμε τους πάντες ότι όσο και να παρακαλούν ορισμένοι να σιωπήσουμε, και να παραμείνουμε αδρανείς χωρίς φωνή, εμείς θα είμαστε στον δρόμο του αγώνα μέχρι τελικής πτώσεως πιστοί στο δίκαιο αίτημα μας. Όσο και να το θέλουν ορισμένοι οι φοιτητές θα αγωνίζονται μια ζωή για τα αιτήματα τους συσπειρωμένοι και δυνατοί. Αν νομίζουν ότι θα σταματήσουμε κάνουν μεγάλο λάθος.

ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΔΠΠΝΤ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ

Ο πρόεδρος του Φ.Σ. και λοιποί οργισμένοι φοιτητές»

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

  1. 12 άτομα κάτι λέει αυτό για το αν θέλουν η ξέρουν τι εστι αει στο Αγρίνιο.
    Υ.Γ Για τα σκυλια μαζευτηκαν περισσοτεροι….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button