ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Παράσταση αντιπροσώπων της Κ.Ο.Κ.Κ.Κ.Ε στην συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος

Στη συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020 υπό την προεδρία της Διονυσίας Αυγερινοπούλου, έδωσαν το “παρών” η Πρόεδρος της Κλαδικής Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ελλάδας(Κ.Ο.Κ.Κ.Κ.Ε), Μαρία Σωτηροπούλου και ο ταμίας της Ομοσπονδίας, Ιωάννης Διονυσόπουλος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν αρκετά,ανάμεσα στα οποία και το θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων και των προϊόντων κομμωτηρίων.

Η Πρόεδρος, Μαρία Σωτηροπούλου, αναφέρθηκε στο θέμα καταθέτοντας και την σχετική αναφορά και επεσήμανε την έλλειψη γενικής πολιτικής και πρόβλεψης για τα κομμωτηριακά απορρίμματα που καταλήγουν στους χώρους υγειονομικής ταφής(ΧΥΤΑ) μαζί με το σύνολο των απορριμμάτων χωρίς να τυγχάνουν ειδικής μεταχείρισης.

Διευκρίνισε ότι ο κλάδος της κομμωτικής είναι διατεθειμένος να προσφέρει τις υπηρεσίες του και να συμμετάσχει μέσα από το δικό του πεδίο δραστηριότητας στη διαμόρφωση μιας συλλογικής οικολογικής νοοτροπίας, με στόχο να βρεθεί μια βιώσιμη λύση για την σωτηρία και ευημερία του πλανήτη.

Στην ανακοίνωση ακόμη, τονίζονται τα εξής:

“Τα συγχαρητήρια δέχτηκε η αντιπροσωπεία της Κ.Ο.Κ.Κ.Κ.Ε από τους παρόντες βουλευτές και μέλη της Βουλής των Ελλήνων,Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, Ζήση Τζηκαλάγια, Θεόδωρο Ρουσόπουλο,Κωνσταντίνο Μπούμπα, για αυτή την πρωτοβουλία του κλάδου και παράλληλα κατά την διάρκεια της συνάντησης δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν και ορισμένα ακόμη προβλήματα που ταλανίζουν των κομμωτικό κλάδο.

Καταλυτική ήταν και η παρουσία του Νικόλαου Χιωτάκη, Προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης(Ε.Ο.Α.Ν), ο οποίος αγκάλιασε την ιδέα της Κλαδικής μας Ομοσπονδίας και έδειξε την προθυμία του να προχωρήσει σε μια συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την εξεύρεση λύσης στο θέμα των κομμωτηριακών απορριμμάτων”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button