Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Παράπονα για την κλειστή η Μονή Αγίου Δημητρίου Παλαίρου

Η Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου αποτελεί σημείο αναφοράς για την Πάλαιρο και την ευρύτερη περιοχή.

Η Ιερά Μονή του Αγίου Δημητρίου αποτελεί σημείο αναφοράς για την Πάλαιρο και την ευρύτερη περιοχή. Έχει ταυτιστεί με την ιστορία της περιοχής καθώς αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του ενώ ιδρύθηκε περί το 1700μ.Χ. Ολόκληρες γενιές Παλαιριωτών έχουν συνδεθεί άρρηκτα με την Ιερά Μονή και την επισκέπτονται με λαχτάρα για να ανάψουν ένα κερί όποτε καταφθάνουν στον τόπο μας, αυτό συνέβαινε μέχρι και φέτος.


Από τις 16 Αυγούστου 2021 η Ιερά Μονή ωστόσο παραμένει κλειστή, όσοι προσπάθησαν να την επισκεφθούν ντόπιοι και παραθεριστές βρήκαν την είσοδο του μοναστηριού κλειδωμένη, χωρίς να έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση για τους λόγους που συντρέχουν για την πρωτοφανή αυτή απόφαση.

Προχθές μάλιστα που επισκέφθηκε την Πάλαιρο ο Μητροπολίτης Αιτωλίας κ Ακαρνανίας κκ.Κοσμάς έγινε αποδέκτης έντονων παραπόνων από μερίδα κατοίκων της Παλαίρου που ζητούν να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου να είναι ανοιχτή και λειτουργική.

«Για εμάς τους Παλαιριώτες ο Άγιος Δημήτριος αποτελεί το δεύτερο σπίτι μας, εκεί βρίσκουμε την παρηγοριά και την ελπίδα, όπως δεν θέλουμε να είναι το σπίτι μας κλειστό, έτσι δεν θέλουμε και το Μοναστήρι μας να παραμείνει κλειστό, γι’αυτό το λόγο θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις έτσι ώστε το Μοναστήρι να λειτουργήσει όπως του αρμόζει», αναφέρει ο πρώην πρόεδρος Παλαίρου Δημήτριος Στάχτιαρης.

katounanews.gr

Χορηγούμενη
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button