Δυτική Ελλάδα

Παραπέντε στην Λευκάδα,τρόπος ζωής!

epi-para-pente 1– «Η ασφάλεια στο Παρά Πέντε είναι αποκλειστικά θέμα πιλότου και ο καλός πιλότος είναι αυτός που ξέρει να λέει όχι»

Στην Λευκάδα την τελευταία δεκαετία, αναπτύσσονται ολοένα και περισσότερο εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Μια εναλλακτική μορφή τουρισμού αποτελεί και ο αθλητικός τουρισμός αναψυχής στον οποίον εντάσσεται το αλεξίπτωτο πλαγιάς γνωστό και ως παρά πέντε.

«Το αλεξίπτωτο πλαγιάς αποτελεί την νεώτερη και απλούστερη μορφή ατομικής ανεμοπορίας», μας εξηγεί η Αγγελική η οποία μαζί με τον Γιάννη οργανώνουν στην Λευκάδα διθέσιες πτήσεις και περιηγητικές εκδρομές στο νησί για πιλότους από όλον τον κόσμο, που ψάχνουν καινούρια μέρη για πτήσεις και διακοπές.

«Το παρά πέντε είναι ένα σπορ της φύσης», προσθέτει ο Γιάννης ο οποίος ήταν ο πρώτος επαγγελματίας πιλότος που πριν από 13 χρόνια ανέπτυξε το άθλημα στην Λευκάδα.

0apara2

Η Αγγελική και ο Γιάννης κάθε καλοκαίρι, προσπαθούν να προσελκύσουν στο χώρο του αθλήματος τους τουρίστες που επισκέπτονται το νησί της Λευκάδας, δίνοντας τους την δυνατότητα να θαυμάσουν τις μαγευτικές απέραντες παραλίες του Ιονίου, από ψηλά. Επιπλέον μέσα από την δουλειά τους, προσπαθούν να καταστήσουν την Λευκάδα, προορισμό ιδανικό για αθλητές επαγγελματίες του είδους, γιατί θεωρούν ότι παρέχει τις κατάλληλες συνθήκες για ένα ασφαλές και όμορφο πέταγμα, ενώ παράλληλα προσφέρει ευκαιρίες ψυχαγωγίας στους συνοδούς των αθλητών.

«Συνήθως οι προορισμοί που προσφέρονται για το αλεξίπτωτο πλαγιάς, είναι προορισμοί αποκλειστικά για αθλητές. Δεν προσφέρουν εναλλακτικές δυνατότητες διασκέδασης για τους συνοδούς. Είτε αυτοί είναι η οικογένεια, είτε φιλική παρέα, είτε σύντροφος», αναφέρει η Αγγελική η οποία τον χειμώνα που μας πέρασε εργάστηκε σε έναν τέτοιου είδους προορισμό, (αποκλειστικά για αλεξιπτωτιστές πλαγιάς ), στην Ινδία.

«Η Λευκάδα είναι πολύ καλό μέρος για συνδυασμό διακοπών και πτήσεων, γιατί είναι από τα λίγα μέρη στον κόσμο που προσφέρουν διακοπές όχι μόνο στους πιλότους, αλλά και στους non flyers συνοδούς των πιλότων», συμπληρώνει ο Γιάννης, ο οποίος είναι Ελληνογερμανός που μεγάλωσε στην Γερμανία, και ερχόμενος στην Ελλάδα, έπειτα από πολλές πτήσεις που πραγματοποίησε ανά την Ελλάδα, κατέληξε στην Λευκάδα ως τον ιδανικότερο προορισμό για πτήσεις πλαγιάς.

0apara3

«Η Λευκάδα έχει πάρα πολλές απογειώσεις», μας πληροφορεί στη συνέχεια. Στο Κάθισμα (απογείωση 120μ), στο Καλαμίτσι (απογείωση 350 μ ), στην Ανατολική πλευρά του νησιού σε περιοχή κοντά στο Νυδρί, έχει μια εξαιρετική απογείωση στα 1000μ, που αν ο καιρός ευνοεί μπορείς να προσγειωθείς από εκεί στο Καθισμα!», αναφέρει με ενθουσιασμό.

Σχετικά με την επιφύλαξη που έχει ο κόσμος για αυτό το νέο άθλημα στην Ελλάδα, η Αγγελική είναι ιδιαίτερα καθησυχαστική. «Όσοι έρχονται διστακτικά, με το που  τελειώνει η διθέσια πτήση, φεύγουν τρομερά ικανοποιημένοι, με ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπο τους», αναφέρει χαρακτηριστικά και εξηγεί πως «Η ασφάλεια στο Παρά Πέντε, όπως και σε όλα τα  Μέσα Μεταφοράς, είναι αποκλειστικά θέμα πιλότου». «Και ο καλός πιλότος είναι αυτός που ξέρει να λέει όχι», εξηγεί.

0apara4

«Δεν μπορείς να μην αφουγκράζεσαι και να μην σέβεσαι την φύση. Είναι ανεπίτρεπτο. Την φύση πρέπει να την έχουμε σύμμαχο μας. Και να αποφεύγουμε να πετάμε όταν οι καιρικές συνθήκες δεν μας το επιτρέπουν.», συμπληρώνει ο Γιάννης.

Εκείνη την στιγμή, χτύπησε το τηλέφωνο της Αγγελικής. «Μόλις έφθασε ένα γκρουπάκι στο Ακτίο», μου είπε από Γαλλία. Πήραν το βανάκι τους και όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό τους και αναχώρησαν για να παραλάβουν τους Σουηδούς τουρίστες και να τους μυήσουν στις ανεπανάληπτες φυσικές ομορφιές που η Λευκάδα προσφέρει..

Σπυριδούλα Γιαννουλάτου

lefkadanews.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close