Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

«Παράνομη λειτουργία» εργοταξίων διαπίστωσε το ΕΚ Αγρινίου, στην Αμβρακία οδό

Παρέμβαση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργάτες, στα έργα της υπό κατασκευή Αμβρακίας οδού που εκτείνεται ως το Άκτιο, πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου 15/1/2022 το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.

Επικεφαλής ήταν ο πρόεδρος του ΕΚΑ Γιώργος Ντουντούμης και αντιπροσωπείες από το Συνδικάτο Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας και την Ομοσπονδία Οικοδόμων.


Σχετικά με την επίσκεψη, η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, αναφέρει:

«Στην περιοδεία των συνδικαλιστικών φορέων στα έργα, διαπιστώθηκε ότι παράνομα, όπως κάθε Σάββατο πρέπει να ισχύει, ήταν εν λειτουργία αρκετά εργοτάξια, ενώ αναφέρθηκαν μια σειρά προβλήματα, όπως απλήρωτη υπερωριακή εργασία, ανασφάλιστοι οικοδόμοι και η ανάγκη τήρησης όλων των μέτρων ασφαλείας των εργαζομένων στον χώρο δουλειάς τους.

Πρόκειται για παρέμβαση που θα έχει συνέχεια, προκειμένου να σταματήσει το πλιάτσικο της εργοδοσίας στον χώρο, να μεγαλώσουν οι δεσμοί των συνδικαλιστικών οργανώσεων με τους εργάτες, να αντιμετωπιστούν συνολικά τα προβλήματά τους με βάση και τις ανάγκες τους.

Σε δήλωση του, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, Γιώργος Ντουντούμης, επισημαίνει: «Σήμερα ήταν μια πρώτη παρουσία μας, στον συγκεκριμένο χώρο. Θα συνεχίσουμε, σαν Εργατικό Κέντρο από κοινού με το Συνδικάτο και την Ομοσπονδία, για την αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων που διαπιστώσαμε. Δεν θα σταματήσουμε, θα είμαστε πάντα δίπλα στους εργαζόμενους στα συγκεκριμένα έργα όπως και σε κάθε χώρο δουλειάς».


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

2 Σχόλια

  1. Πόσοι ήταν ανασφαλιστοι; Πόσοι απλήρωτοι; Έτσι κουτουρου;;;; Η λες διαπιστώθηκε ότι εργάζονταν 5 ανασφαλιστοι και απλήρωτοι ήταν 100 πχ η δεν λες τίποτα τα γενικολογα δεν είναι στοιχεία ..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button