ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Παραμένει σε τραγική κατάσταση ο επαρχιακός δρόμος πριν το Μπαμπαλιό Βάλτου (φωτο-video)

Κάτοικοι και διερχόμενοι ζητούν ενημέρωση

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται η επαρχιακή οδός Αγρινίου – Εμπεσού,  λίγο πριν το Μπαμπαλιό Βάλτου.

Όπως τονίζουν κάτοικοι ο δρόμος έχει γίνει πλέον…χωματόδρομος, ενώ οι λακκούβες συνεχίζονται και μετά το συγκεκριμένο χωριό.

Στο δρόμο είχαν παρουσιαστεί προβλήματα με ρηγματώσεις και καθίζηση στις αρχές του 2018, ενώ ακολούθησε αποκατάσταση για να παρατηρηθεί εκ νέου πρόβλημα στις αρχές του 2021. Υπάρχει, ένα γεωλογικό φαινόμενο σε εξέλιξη, που επιδεινώνεται με την κακοκαιρία και τις βροχοπτώσεις.

Τον Ιανουάριο το σημείο είχε επισκεφθεί κλιμάκιο της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (πρωην ΙΓΜΕ), που είχε διαπιστώσει την ύπαρξη ρήγματος, το οποίο προκλήθηκε από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, το οποίο όμως “δεν συνιστά άμεσο κίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς”, σύμφωνα με τις τότε ανακοινώσεις. Αποφασίστηκε η ήπια παρέμβαση με την κατασκευή αναχωμάτων και η παρακολούθηση του φαινομένου ώστε να πραγματοποιηθούν περαιτέρω παρεμβάσεις μελλοντικά, εάν αυτό απαιτηθεί.

Στις φωτογραφίες και το βίντεο, που ελήφθησαν πριν από λίγες μέρες,αποτυπώνεται η άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο δρόμος, που καθημερινά χρησιμοποιείται από εκατοντάδες κατοίκους των χωριών του Βάλτου και όχι μόνο.

Κάτοικοι και διερχόμενοι ζητούν ενημέρωση. Μπορεί να υπάρξει αποκατάσταση και ασφαλτόστρωση ή όχι; Εαν δεν το επιτρέπουν οι γεωλογικές συνθήκες, υπάρχει εναλλακτική;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση
Back to top button