Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Παράκαμψη Μπαμπίνης και Αρχοντοχωρίου: Δημοπράτηση μελέτης και ανακήρυξη αναδόχου

Μετά την παράδοση τον Αύγουστο του 2018 του οδικού τμήματος 9,2 χιλιομέτρων Κουβαράς – Μπαμπίνη η πολιτική βούληση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι να συνεχιστεί αυτός ο δρόμος προς Αετό, Αρχοντοχώρι και Μύτικα.

Μάλιστα αυτή η βούληση εκφράστηκε έμπρακτα τον Αύγουστο του 2018, με την έγκριση ένταξης στο Τεχνικό Πρόγραμμα, του έργου για τη συντήρηση της επαρχιακής οδού Μπαμπίνη – Αετός – Αρχοντοχώρι – Μύτικας, προϋπολογισμού 3.000.000 € και της μελέτης για την παράκαμψη της Μπαμπίνης και του Αρχοντοχωρίου, προϋπολογισμού 74.400 €.


Τον Μάρτιο του 2019 υπήρξε η έγκριση των τευχών δημοπράτησης της μελέτης παράκαμψης της Μπαμπίνης και Αρχοντοχωρίου, από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Η χθεσινή εξέλιξη είναι ότι η δημοπρασία της μελέτης παράκαμψης της Μπαμπίνης και Αρχοντοχωρίου, ολοκληρώθηκε στις 29 Ιουλίου 2019 και υπάρχει ανάδοχος (δείτε εδώ).

Πρόκειται για ένα έργο πνοής που θα βγάλει τον Μύτικα και την Αλυζία από την απομόνωση και θα δημιουργήσει τις συνθήκες για την ανάπτυξη μίας περιοχής με εξαιρετικές προοπτικές, η οποία σήμερα δυστυχώς είναι απομονωμένη και δεν έχει ωφεληθεί από την παράδοση της Ιόνιας Οδού.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του mytikaspress.blogspot.com, το συγκεκριμένο οδικό έργο μαζί με το έργο της οδικής σύνδεσης του Αστακού και του Πλατυγιαλίου με την Ιόνια Οδό, είναι τα δύο έργα που πρέπει να διεκδικήσει η νέα δημοτική αρχή και να τα θέτει με επίταση, συνεχώς και κάθε φορά που έρχεται σε επαφή με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας και της Κεντρικής Κυβέρνησης και σε οποιονδήποτε μπορεί να ευνοήσει την συγκεκριμένη υπόθεση. Είναι τα δύο οδικά έργα που θα βγάλουν το Ξηρόμερο από την απομόνωση και θα αλλάξουν τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής.

mytikaspress.blogspot.com

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
ocean new optimize Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button