sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, Παναγιώτης Μπεσίνης

Ποιους λόγους επικαλείται σε ανοιχτή επιστολή

Με ανοιχτή του επιστολή ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Παναγιώτης Μπεσίνης, ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης την παραίτηση του από το Δ.Σ. του Συλλόγου, τη στιγμή μάλιστα που ο κλάδος τοπικά, βρίσκεται ενώπιον κρίσιμης απόφασης για το κλείσιμο ή όχι των καταστημάτων τα Σάββατα του καλοκαιριού.

Ο κ. Μπεσίνης, αναφέρει μεταξύ άλλων πως ήταν ειλημμένη η απόφαση του να μην διεκδικήσει και άλλη θητεία, ενώ για την παραίτηση του τρεις μήνες νωρίτερα, επικαλείται “μια σειρά από συγκυριακά γεγονότα”, που δεν του επιτρέπουν να “εκπροσωπεί τον Σύλλογο, ούτε να υπερασπιστεί τις αποφάσεις του, ούτε να προασπίσει και να λογοδοτήσει για τις επιλογές του, ούτε καν για τους επόμενους τρεις μήνες”.

Αναλυτικά η ανοικτή επιστολή του παραιτηθέντος προέδρου:

“Αγαπητοί συνάδελφοι & αγαπητές συναδέλφισσες

Έμποροι και εμπόρισσες

Στις 9 Μαΐου συμπλήρωσα την τρίτη συνεχόμενη θητεία μου στη θέση του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου. Θέση την οποία εσείς μου εμπιστευθήκατε μέσα από εκλογική διαδικασία για τρεις συνεχόμενες θητείες. Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ειλικρινά και θα σας είμαι ευγνώμων σε όλη μου την υπόλοιπη ζωή γι’ αυτό. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που ήθελα σήμερα να σας απευθυνθώ μέσα από αυτή την ανοιχτή επιστολή.

Δεν μπορώ όμως να κλείσω αυτό το κεφάλαιο της ζωής μου και να μην ευχαριστήσω δημόσια και όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που μαζί όλα αυτά τα χρόνια στα Διοικητικά Συμβούλια του Συλλόγου συνεργαστήκαμε, προσπαθήσαμε και παλέψαμε με αποκλειστικό γνώμονα την υπεράσπιση των συμφερόντων όλων εσάς που συνδικαλιστικά προσπαθήσαμε να εκπροσωπήσουμε.

Τα συμφέροντα δηλαδή των μικρών εμπόρων, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων της πόλης μας.

Νιώθω επίσης την ανάγκη να κάνω και μια προσωπική αναφορά σε δυο ανθρώπους – αν και γνωρίζω ότι κανείς από τους δύο δεν θα το θέλει – που ο καθένας ξεχωριστά και για διαφορετικούς λόγους σημάδεψαν την συνδικαλιστική μου διαδρομή.

Ο πρώτος είναι ο Γιώργος ο Τζωρτζόπουλος, που πριν από 25 περίπου χρόνια με μύησε στο συνδικαλιστικό κίνημα των εμπόρων, με στήριξε και με εμπιστεύθηκε και ήταν ο λόγος να έχω το προνόμιο αυτής της μοναδικής εμπειρίας. Γιώργο σε ευχαριστώ.

Η δεύτερη είναι η Χάιδω η Παπαζήση, Γενική Γραμματέας του Συλλόγου μας όλα αυτά τα χρόνια, άξια, μοναδική και ακούραστη συνοδοιπόρος που χωρίς αυτή σίγουρα πολλά πράγματα δεν θα τα είχαμε πετύχει. Σε ευχαριστώ Χάιδω.

Συναδέλφισες και συνάδελφοι

Η θητεία του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου έχει παραταθεί με πράξη νομοθετικού περιεχομένου – ελέω κορωνοϊού – μέχρι στις 30/9/2020.

Τότε, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα γίνει και η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας και μέσα από τις εκλογές θα προκύψει και το νέο Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου.

Ήταν ειλημμένη απόφασή μου εξαντλώντας και την τρίτη μου θητεία, να μην διεκδικήσω ξανά την συμμετοχή μου στην διοίκηση του Συλλόγου μας.

Πίστευα και πιστεύω ότι νεότεροι συνάδελφοι πρέπει να μπουν μπροστά και να αναλάβουν να πάνε τον ιστορικό μας Σύλλογο ένα βήμα μακρύτερα.

Αυτή είναι και η έκκληση μου προς αυτούς που την κάνω και δημόσια σήμερα.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Υπέβαλα σήμερα την παραίτησή μου από Πρόεδρος και από μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου και ζήτησα από την Αντιπρόεδρο και από τα μέλη του Δ.Σ. να την κάνουν αποδεκτή και να δρομολογήσουν τις από το καταστατικό προβλεπόμενες διαδικασίες.

Δυστυχώς μια σειρά από συγκυριακά γεγονότα δεν μου επιτρέπουν να εκπροσωπώ τον Σύλλογό μας, ούτε να υπερασπιστώ τις αποφάσεις του, ούτε να προασπίσω και να λογοδοτήσω για τις επιλογές του, ούτε καν για τους επόμενους τρεις μήνες.

Για μια ακόμη φορά σας ευχαριστώ θερμά όλους για την εμπιστοσύνη σας. Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους μας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Μπεσίνης Παναγιώτης
Έμπορος Αγρινίου

Υ.Γ.  Θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω δημόσια (και συνειδητά το κάνω στο Υ.Γ.) όλους τους θεσμικούς φορείς που όλα αυτά τα χρόνια συνεργαστήκαμε με ειλικρίνεια θεωρώ στη βάση των διεκδικήσεων της λύσης των κοινών προβλημάτων και της υπεράσπισης των κοινών συμφερόντων, για το καλό των ανθρώπων που εκπροσωπούσαμε και του τόπου μας.

Τέλος ευχαριστώ όλα τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους ανθρώπους τους γιατί ποτέ δεν αρνήθηκαν το βήμα που διαθέτουν για την δημοσιοποίηση των θέσεων του Συλλόγου μας”.

Ετικέτες

Ένα Σχόλιο

  1. Δεν είναι καθόλου τυχαίο αυτή η παραίτηση.
    Η εξέλιξη αυτή πάντως συμπίπτει χρονικά με τις διεργασίες του Συλλόγου αναφορικά με την πενθήμερη λειτουργία των καταστημάτων το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου, καθώς επίσης και με τις καταγγελίες μερίδας εμπόρων για μεθοδεύσεις της διοίκησης του Συλλόγου αναφορικά με την επικείμενη απόφαση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close