Δυτική Ελλάδα

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΔΚΜ Αιτωλ/νίας για το «Αθηνά»

epi-tei-mes1

Ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος των μηχανικών της ΝΔ στην Αιτωλ/νία, υπέβαλλε σήμερα την παραίτηση του με επιστολή του προς την παράταξη , διαμαρτυρόμενος για τις αρνητικές επιπτώσεις του Σχεδίου «Αθηνά» στην Αιτωλ/νία , κάνοντας λόγο για εμπαιγμό προς τον λαό της περιοχής.

Η επιστολή παραίτησης, έχει ως εξής:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,
η ολοκλήρωση του σχεδίου «Αθηνά» βρήκε την Αιτωλοακαρνανία χωρίς ΤΕΙ και Πανεπιστήμιο. Σε ένδειξη ελάχιστης διαμαρτυρίας   και αντίθεσης στο έγκλημα που γίνεται κατά της περιοχής μας αλλά και προσπαθώντας να περάσω ένα μήνυμα προς όποιους από την κεντρική εξουσία έχουν ανοιχτά μυαλά  υποβάλλω την παραίτησή μου από την Προεδρία της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών (Δ.Κ.Μ.) νομού Αιτωλοακαρνανίας, της συνδικαλιστικής παράταξης των Μηχανικών που πρόσκειται στη Ν.Δ. Η Αιτωλοακαρνανία μετά την έκδοση των σχετικών Προεδρικών Διαταγμάτων βρίσκεται στο θυσιαστήριο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για άλλη μια φορά.
Η ελληνική πολιτεία δυστυχώς δεν άκουσε τα δίκαια επιχειρήματά μας και απλά ακολούθησε και στο επίπεδο της περιφέρειας το «πετυχημένο» μοντέλο του υδροκέφαλου κράτους που εφαρμόζει τόσα χρόνια στη σχέση Αθήνας-επαρχίας. Πραγματικά αναρωτιέμαι πως περιμένουν κάποιοι να έρθει η ανάπτυξη μ’ αυτό τον τρόπο.
Η Αιτωλοακαρνανία, μια περιοχή πραγματικά προικισμένη από τη φύση απλόχερα χαρίζει χωρίς ποτέ να παίρνει τίποτα πίσω (Ως πότε;). Μόνο και μόνο από το θέμα του νερού (φράγματα, υδροδότηση λεκανοπεδίου, εκτροπή Αχελώου) δικαιούται απίστευτα αντισταθμιστικά οφέλη. Σε μια εποχή που το νερό είναι «χρυσάφι» οι Αιτωλοακαρνάνες που έχουν το «χρυσάφι» είναι από τους φτωχότερους Έλληνες. Η πολιτική ηγεσία του νομού είτε σε επίπεδο περιφέρειας είτε σε επίπεδο κράτους πρέπει επειγόντως να εξασφαλίσει έργα, υποδομές σε επίπεδο μεταφορών, τουρισμού, περιβάλλοντος, εκπαίδευσης  ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ανάπτυξης. Όποιοι δεν μπορούν ας πάνε σπίτι τους. Ουδείς αναντικατάστατος.
Ένα σημείο που θέλω να σταθώ ακόμη είναι ο εμπαιγμός των τελευταίων μηνών προς το λαό της περιοχής μας. Σε όλο το διάστημα που εξελίχθηκε το σχέδιο «Αθηνά», εξελίχθηκε και μία μεγάλη κοροϊδία εις βάρος της Αιτωλοακαρνανίας. Υψηλόβαθμα στελέχη κομμάτων, ακόμη και Υπουργοί, διαβεβαίωναν, ότι τα δίκαια αιτήματά μας θα ικανοποιούνταν από την πολιτική απόφαση της κυβέρνησης. Και δεν ζητούσαμε κάτι παράλογο ειδικά στο θέμα της έδρας του ΤΕΙ Μεσολογγίου. Τα επιχειρήματά μας καταγράφηκαν μέσα από τις αποφάσεις των θεσμοθετημένων οργάνων των ιδρυμάτων, φορέων, συλλόγων και θεωρώ ότι έγιναν γνωστά σε όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Παρόλα αυτά η τελική απόφαση δεν μας δικαίωσε και μας άφησε με την πικρή γεύση κοροϊδίας μηνών. Ποιος κορόιδευε ποιον άραγε; Έχει κανένας το θάρρος να το πει δημόσια;
Κλείνοντας     θα ήθελα ως αίτημα προς τους συναδέλφους μηχανικούς της Δ.Κ.Μ. αλλά και γενικότερα τους εκλεγμένους στο παράρτημα Αιτωλοακαρνανίας του Τ.Ε.Ε. να ζητήσω να ξεκινήσουν με τη βοήθεια και άλλων φορέων μια πραγματική αποτίμηση της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος και του πόσα έχει προσφέρει στην Αιτωλοακαρνανία σε σχέση με τους υπόλοιπους νομούς(σήμερα Περιφερειακές ενότητες). Έχει κανείς αμφιβολία για το ποια θα είναι τα αποτελέσματα;
Συνάδελφοι, ο αγώνας συνεχίζεται οι πράξεις όμως μένουν και ενίοτε ταρακουνούν το σύστημα. Ελπίζω η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην περιοχή μας να μπορέσει σύντομα να μπει σε νέα βάση γιατί το επιβάλλει η ανάπτυξη και το αξίζουν οι Αιτωλοακαρνάνες. Ως μηχανικοί και ως παράταξη είμασταν και είμαστε παρόντες στους αγώνες μέσα από το φορέα μας το Τ.Ε.Ε. για τον τεχνικό κόσμο και την περιοχή που ζούμε. Αυτό δεν θ’αλλάξει και πιστεύω ο νέος Πρόεδρος θα συνεχίσει την προσπάθεια της Δ.Κ.Μ. την οποία παρακολουθώ από κοντά εδώ και μια δεκαετία ως εκλεγμένος αντιπρόσωπος στο ΤΕΕ και συμμετέχοντας στη Δ.Ε. της Δ.Κ.Μ.

Ο
Υπογράφων

Κων/νος Γιαννόπουλος
Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός,MSc»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button