Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Παραιτήθηκε από το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου η Χάιδω Παπαζήση

Την παραίτησή της από το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου έκανε γνωστή η Χάιδω Παπαζήση, τονίζοντας ότι  “αποχωρεί για να διευκολύνει την συνοχή και να αποτρέψει την διάλυση”.

Η κ. Παπαζήση κάνει λόγο για “βαρύτατες, συκοφαντικές, φαντασιόπληκτες αναφορές στο όνομα της και στο όνομα του πρώην προέδρου στην επιστολή που διανέμεται μαζί με την αφίσα του θερινού πενθημέρου στα μαγαζιά της πόλης από το πρωί της 25ης Ιουνίου”, η οποία “ξεπερνά τα όρια της ανηθικότητας”.

Αναλυτικά:

“Φίλες και Φίλοι, συνάδελφοι και μη

Μετά από 54 μέρες φόβου, αγωνίας, αβεβαιότητας – Μετά από 54 μέρες άδειων δρόμων, κλειστών μαγαζιών, μηδενικών τζίρων, απλήρωτων επιταγών, ασφαλιστικών εισφορών, ρυθμίσεων, δανείων – Μετά από την απόλυτα απρόβλεπτη ανατροπή που ζήσαμε όλοι, θεώρησα αυτονόητα λογικό, φυσικό, κανονικό τα μαγαζιά στην πόλη μας να μείνουν “ανοιχτά” φέτος το καλοκαίρι.

Να μείνουν ανοιχτά γιατί πρέπει εμείς οι μικροί έμποροι να αποδείξουμε ότι είμαστε ζωντανοί και θα δώσουμε μάχη να σταθούμε όρθιοι. Να μείνουν ανοιχτά γιατί σεβόμαστε τους καταναλωτές που επιλέγουν να είναι πελάτες στα δικά μας μικρά, οικογενειακά μαγαζιά. Να μείνουν ανοιχτά γιατί η ζημιά που πάθαμε είναι τεράστια και κανένα ευρώ δεν περισσεύει. Να μείνουν ανοιχτά γιατί πρέπει να στηριχθούν όλοι οι κλάδοι της τοπικής οικονομίας τώρα που έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλον περισσότερο από ποτέ. Να μείνουν ανοιχτά γιατί τίποτε δεν είναι όπως ήταν, όλα είναι αλλιώτικα.

Η θέση μου αυτή έγινε αιτία πολέμου!

Κατηγορήθηκα από συναδέλφους που εμπλέκονται με διάφορους τρόπους στην διοίκηση του Συλλόγου για άκαιρη βιασύνη, μεθόδευση της απόφασης ακόμη και για πραξικόπημα, βαριές και ψευδείς κατηγορίες. Επέλεξα συνειδητά την σιωπή αλλά η παραίτηση μου ήταν ηθικά επιβεβλημένη. Για λόγους καταστατικής λειτουργίας του Συλλόγου δεν μπορούσα να παραιτηθώ από την διοίκηση παρά μόνο από το αξίωμα που κατείχα, πράγμα το οποίο έκανα.

Οι βαρύτατες, συκοφαντικές, φαντασιόπληκτες αναφορές στο όνομα μου και στο όνομα του πρώην προέδρου στην επιστολή που διανέμεται μαζί με την αφίσα του θερινού πενθημέρου στα μαγαζιά της πόλης από το πρωί της 25ης Ιουνίου, ξεπερνά τα όρια της ανηθικότητας και δεν μου δίνει άλλη επιλογή από την παραίτηση μου και από την διοίκηση.

Αποχωρώ για να διευκολύνω την συνοχή και να αποτρέψω την διάλυση.

Με ειλικρίνεια

Χάιδω Παπαζήση

2 Σχόλια

  1. Δηλ. μας λέτε ότι αν ανοίξουν τα μαγαζιά τα Σάββατα θα καλύψετε τη χασούρα που είχατε ; Και ότι θα μπορέσετε να καλύψετε επιταγές ή ασφαλιστικές εισφορές ανοίγοντας τα Σάββατα.Συγνώμη αλλά νομίζω ότι δεν ξέρετε τι γίνεται στην αγορά. Η αγορά που ακόμη τώρα τα Σάββατα είναι ανοιχτή η κίνηση είναι ανύπαρκτη. Όλοι κατά καιρούς λέτε για τα ωράρια καταστημάτων.Τους εργαζομένους όμως τους έχει ρωτήσει κανένας; Να ανοίξουν τα μαγαζιά τα Σάββατα .Ωραία ,καμία αντίρρηση .Αν υπάρχει κίνηση να ανοίξουν .Αφού δεν υπάρχει κίνηση. Ποιος θα πληρώσει μετά τους εργαζόμενους όταν τα Σάββατα δεν θα έχουν δουλειά τα μαγαζιά; Και οι εργοδότες θα λένε δεν είχαμε δουλειά τα Σάββατα και δεν σας πληρώνω; Γι αυτά δε λέτε τίποτα .Ούτε εσείς ούτε κανένας απ΄όλους αυτούς που ασχολούνται με τον Εμπορικό Σύλλογο.Κανένας.Να πει κάποιος ,για σιγά ρε παιδιά ,τι λέμε εδώ πέρα. Όλοι την τσέπη σας κοιτάτε εις βάρος των εργαζομένων. Κι εδώ που τα λέμε όταν βγάζετε τα ωράρια τα τηρεί κανένας; Δε νομίζω .ότι θέλει κάνει ο κάθε εργοδότης. Ενώ έπρεπε να ασχοληθείτε με άλλα θέματα πως θα τονωθεί η αγορά ή τώρα που κλείσανε το κέντρο δεν μπορεί να κατεβεί ο κόσμος ,εσείς ασχολείστε ακόμη για τα Σάββατα. Σοβαρό πρόβλημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button