ΑγρότεςΔυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Εξαιρετική χρονιά για τους παραγωγούς λεμονιού στο Μεσολόγγι

Εξαιρετικά εξελίχθηκε η χρονιά για τους παραγωγούς λεμονιού της ευρύτερης περιοχής του Μεσολογγίου, που σύμφωνα με γεωπόνους και αγρότες, μπαίνει σταδιακά, δυναμικά, στον χάρτη της χώρας, με τις παραγωγικές ζώνες εσπεριδοειδών.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΑργοΤύπο ο κ. Ηλίας Μαυράκης, ιδιώτης γεωπόνος και καλλιεργητής από την περιοχή του Νεοχωρίου, μια κωμόπολη λίγο έξω από το Μεσολόγγι «τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας, από το Νεοχώρι έως και τον Αστακό θα έλεγα, παρατηρείται στροφή των παραγωγών στις καλλιέργειες των εσπεριδοειδών.

Αρκετοί παραγωγοί έχουν φυτεύσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια και λεμονιές, κυρίως ποικιλίας Ιντερντονάτο, αλλά και “Ζαμπετάκη”.

Σύμφωνα με στοιχεία του κ. Μαυράκη «φέτος άρχισαν να παίρνουν τις πρώτες αξιόλογες σοδειές, οι παραγωγοί που επέλεξαν να επενδύσουν στη λεμονιά ποικιλίας Ιντερντονάτο, πριν από λίγα χρόνια και τα αποτελέσματα όσον αφορά στην ποιότητα είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικά».

Σημειωτέον ότι υπήρξαν προσφορές για τα συγκεκριμένα λεμόνια που φεύγουν για εξαγωγή σε τιμές έως και 1 ευρώ το κιλό, στις αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε και άρχισε η συγκομιδή τους.

Αργότερα, οι τιμές που πρόσφερε το εμπόριο έπεσε, με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των εμπορικών πράξεων να αφορούν τιμές στα 35-50 λεπτά το κιλό.

Όπως εξήγησε ο κ. Μαυράκης «τα Ιντερντονάτο αποτελούν ευκαιρία για τη χώρα μας και τους παραγωγούς φυσικά να αυξήσουν τις εξαγωγές, καθώς έχουν, εκτός από ποιοτικά χαρακτηριστικά, και καλή εικόνα».

http://www.agrotypos.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button