Δυτική Ελλάδα

Παραδοσιακά το Πάσχα στην ορεινή Τριχωνίδα (φωτο)

pasxa-oreini-trixonida1

Το Πάσχα με μεγάλη κατάνυξη και ευλάβεια γιορτάστηκε σε όλη την περιοχή της Ορεινής Τριχωνίδας με πολλούς επισκέπτες να έχουν κατακλύσει χωριά και οικισμούς.

Τα ήθη και έθιμα τηρήθηκαν με απόλυτο τρόπο και πραγματικά το Πάσχα στο χωριό έχει μια όμορφη και ιδαίτερη αξία.
Το άσπρισμα των αυλών, το βάψιμο των αυγών , οι παραδοσιακές πίτες , το κρέμασμα του τραπουλόχαρτου που συμβολίζει το κρέμασμα του Ιούδα , η μαγειρίτσα και το σούφλισμα των αρνιών έδωσαν ένα διαφορετικό τόνο στα χωριά της περιοχής.
Σημαντικές και οι εκδηλώσεις για το Παραδοσιακό Γαϊτανάκι σε Ανάληψη και Αγία Σοφία που πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κόσμου.
pasxa-oreini-trixonida2
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Οι Φίλοι του Μουσείου της ορεινής Τριχωνίδας”  σε ανακοίνωση του αφού εύχεται τα Χρόνια Πολλά τονίζει :
“Η ευρύτερη περιοχή της Ορεινής Τριχωνίδας με το πλούσιο φυσικό περιβάλλον και του φιλόξενους κατοίκους της βρέθηκε στην πρώτη γραμμή τις Άγιες ημέρες του Πάσχα.
Συγχαρητήρια σε όσους πραγματοποίησαν εκδηλώσεις και δράσεις και επιτέλους ας αφήσουμε το γκρίζο , την ανασφάλεια και το φόβο στην άκρη , να απομονώσουμε τις ελάχιστες συμπεριφορές μετρημένες στα δάχτυλα που εκφράζονται έτσι και ας στρέψουμε το βλέμμα μας ψηλά όπου υπάρχει φως για όλους.”

pasxa-oreini-trixonida11
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
pasxa-oreini-trixonida3

pasxa-oreini-trixonida4

pasxa-oreini-trixonida5

pasxa-oreini-trixonida6

pasxa-oreini-trixonida7

pasxa-oreini-trixonida8

pasxa-oreini-trixonida9

pasxa-oreini-trixonida10

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button