ΑυτοδιοίκησηΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Θ. Παπαθανάσης: “Ιστορική η ευθύνη όσων ψηφίσουν για την ακυβερνησία και τη διάλυση των Δήμων”

“Ιστορική η ευθύνη όσων ψηφίσουν για την ακυβερνησία και τη διάλυση των Δήμων” δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης τ. Δήμαρχος Ναυπάκτου και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με αποκλειστικό θέμα συζήτησης το νομοσχέδιο για την Αυτοδιοίκηση “Κλεισθένης 1”. Η ΚΕΔΕ στο ψήφισμα της δήλωσε την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο, ζήτησε να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής και κάλεσε τους αιρετούς των Δήμων να προσέλθουν στη Βουλή κατά τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για να εκφράσουν την αντίθεση τους σε αυτό.
Ο Θανάσης Παπαθανάσης τ. Δήμαρχος Ναυπάκτου και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ μετά το τέλος της συνεδρίασης δήλωσε:
“Είναι κρίμα σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για τη χώρα ο Υπουργός Εσωτερικών να μην κάνει διάλογο και να μην λαμβάνει υπόψιν του στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο την εμπειρία της Αυτοδιοίκησης και τις τεκμηριωμένες  θέσεις της και στην πραγματικότητα να προχωρά μονομερώς στην ψήφισή του.Η Αυτοδιοίκηση είναι ο θεσμός που βρίσκεται πιο κοντά στους πολίτες τους οποίους στήριξε και στηρίζει όλη αυτή την περίοδο της κρίσης με κάθε τρόπο. Το νομοσχέδιο αυτό το μόνο που πετυχαίνει είναι να δημιουργήσει ακυβερνησία και διάλυση των Δήμων. Είναι ιστορική η ευθύνη όσων ψηφίσουν το νομοσχέδιο. Μόνο με ισχυρούς Δήμους μπορεί να επιτευχθεί η πραγματική Αποκέντρωση και Ανάπτυξη της χώρας”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button