ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Παπαστράτειο Γυμνάσιο: Κι όμως ο Σύλλογος ζητούσε την τιμωρία των μαθητών…

Οι δυσάρεστες καταστάσεις στο Παπαστράτειο (1ο) Γυμνάσιο Αγρινίου δυστυχώς εντείνονται, λίγες μέρες πριν την επαναλειτουργία του (σ.σ. είχε κλείσει μετά από κρούσμα Covid).

Οι καταθέσεις που κλήθηκαν να δώσουν μαθητές και γονείς για τις καταλήψεις του περασμένου Οκτωβρίου, το γεγονός ότι κατονομάστηκαν από την Διεύθυνση του σχολείου παιδιά που κινδυνεύουν με άσκηση ποινικών διώξεων, αλλά και η στάση του Συλλόγου Γονέων, τουλάχιστον στην πρώτη φάση της σχετικής διαδικασίας, προκάλεσαν και προκαλούν αντιδράσεις, που έχουν λάβει και πολιτικές διαστάσεις.

Κόμματα , συνδικαλιστικές αλλά και αυτοδιοικητικές παρατάξεις καταδίκασαν την ενέργεια της διευθύντριας του σχολείου ενώ κλίμα εσωστρέφειας παρατηρείται στους κόλπους γονέων και εκπαιδευτικών, που σε κάθε περίπτωση “δοκιμάζουν” τη συγκεκριμένη σχολική κοινότητα.

Νωρίτερα σήμερα ο Σύλλογος γονέων (που άλλαξε Δ.Σ. την 1η Ιανουαρίου) εξέδωσε ανακοίνωση με ευθείες αιχμές κατά της διευθύντριας Δ. Γεωργιάδη, όμως επιχείρησε να διασκεδάσει κάπως τις εντυπώσεις ως προς την στάση του, κατά τη διάρκεια των αρχικών καταθέσεων, πέρυσι τον Οκτώβριο, όταν και κατατέθηκε η αναφορά της Διευθύντριας στην τοπική Εισαγγελία.

Ο Σύλλογος με την σημερινή του ανακοίνωση, υποστηρίζει πως “το απερχόμενο Δ.Σ. του Συλλόγου όταν κλήθηκε από τις αρχές να δώσει κατάθεση για τα γεγονότα 14-15/10/20 αναφερθήκαμε σε αυτά όπως ήρθαν στην αντίληψή μας και ουδέποτε αναφερθήκαμε κατά συγκεκριμένων προσώπων (μαθητών και άρα και γονέων και κηδεμόνων) και όσα γράφτηκαν και ακούστηκαν γύρω από αυτό ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας”.

Η αλήθεια όμως από τον Σύλλογο δεν έχει ειπωθεί ολόκληρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress, στην αρχική κατάθεση – αναφορά του Συλλόγου Γονέων πέρυσι τον Οκτώβριο, γίνεται λόγος για “ομάδα μαθητών” ουσιαστικά επιβεβαιώνοντας την διευθύντρια, που τους κατονόμασε. Στην ίδια αναφορά του Συλλόγου εκφράζονταν η επιθυμία να τιμωρηθούν τα άτομα αυτά “γιατί δυσκολεύουν την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και επιφέρουν ψυχική αναστάτωση στα τέκνα μας που πηγαίνουν σε αυτό το σχολείο”. Αυτά συνέβησαν τον Οκτώβριο.

Στις 8 Φεβρουαρίου, πριν λίγες μέρες, ο Σύλλογος επανήλθε αφού κλήθηκε εκ νέου για κατάθεση, όπου “μαζεύει” κάπως τα πράγματα, σχετικά με μαθητές, κάνοντας λόγο για άτομα με κουκούλες…

Τα παραπάνω είναι εγγράφως κατατεθειμένα  για την πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.

Από εκεί και πέρα, ένα ακόμη μήνυμα στους γονείς του σχολείου από την Διεύθυνση του Παπαστρατείου Γυμνασίου, σε αυστηρό έως “απειλητικό ύφος”, σχολιάζεται εκ νέου από μερίδα γονέων.
Αφορμή η διαρροή ενός παλαιότερου μηνύματος με εκατοντάδες παραλήπτες, μέσω της πλατφόρμας My School για το κλείσιμο του σχολείου, λόγω κρούσματος. Η Διεύθυνση υποστηρίζει ότι το γεγονός πως το μήνυμα που διοχετεύτηκε στον τύπο, συνιστά παραβίαση προσωπικών δεδομένων και κατά κάποιον τρόπο “προειδοποιεί” τους γονείς, λέγοντας πως θα γίνει έρευνα για τη διαρροή αυτή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button