Lifestyle & People

Παπαρδέλες με γαρίδες, ρόκα, αβοκάντο με μυρωδικά

papardelesΥλικά για 4 άτομα

500γρ παπαρδέλες

200γρ μικρές γαρίδες καθαρισμένες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1-2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο

50μλ λευκο κρασί

1 κύβος λαχανικών η κότας

50γρ ρόκα χοντροκομμένη

2-3 κ.σ. πολτός αβοκάντου με μυρωδικά AVOEL

1-2 κ.σ. βούτυρο

Πιπέρι , ελαιόλαδο , αλάτι με δοκιμή και προεραιτικά παρμεζάνα

Εκτέλεση

Όσο βράζουν οι παπαρδέλες κάνουμε τις γαρίδες . Σε μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά τις σωτάρουμε να πάρουν χρώμα για 2-3λ . Τις αφαιρούμε και στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι , μόλις μαλακώσει προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει σβήνουμε με το κρασί . Μόλις εξατμισθεί το κρασί προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό ζεστό και το κύβο . Αφήνουμε να βράσουν για 10λ και προσθέτουμε τη ρόκα , πιπέρι το αβοκάντο και τις γαρίδες . Ομογενοποιούμε ανακατέυοντας για 1λ , προσθέτουμε τις παπαρδέλες που έχουν ήδη γίνει , δοκιμάζουμε απο αλάτι και ανάλογα με τη σύσταση προσθέτουμε και το βούτυρο αν θέλουμε .Συμπληρώνουμε παρμεζάνα αν θέλουμε και σερβίρουμε .

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

του Νίκου Καζαντζή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close