Παπαρδέλες με γαρίδες, ρόκα, αβοκάντο με μυρωδικά
500γρ παπαρδέλες
200γρ μικρές γαρίδες καθαρισμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
50μλ λευκο κρασί
1 κύβος λαχανικών η κότας
50γρ ρόκα χοντροκομμένη
2-3 κ.σ. πολτός αβοκάντου με μυρωδικά AVOEL
1-2 κ.σ. βούτυρο
Πιπέρι , ελαιόλαδο , αλάτι με δοκιμή και προεραιτικά παρμεζάνα
Εκτέλεση
Όσο βράζουν οι παπαρδέλες κάνουμε τις γαρίδες . Σε μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά τις σωτάρουμε να πάρουν χρώμα για 2-3λ . Τις αφαιρούμε και στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι , μόλις μαλακώσει προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει σβήνουμε με το κρασί . Μόλις εξατμισθεί το κρασί προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό ζεστό και το κύβο . Αφήνουμε να βράσουν για 10λ και προσθέτουμε τη ρόκα , πιπέρι το αβοκάντο και τις γαρίδες . Ομογενοποιούμε ανακατέυοντας για 1λ , προσθέτουμε τις παπαρδέλες που έχουν ήδη γίνει , δοκιμάζουμε απο αλάτι και ανάλογα με τη σύσταση προσθέτουμε και το βούτυρο αν θέλουμε .Συμπληρώνουμε παρμεζάνα αν θέλουμε και σερβίρουμε .
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ
του Νίκου Καζαντζή